Ak máte chuť na chuťový zážitok z Prahy, môžem vám odporučiť jedno ikonické jedlo – Pražskú hovädziu pečienku. Toto jedlo je známe svojou neodolateľnou kombináciou šťavnatej pečienky a kyslej uhorky.

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g hovädzieho mäsa (odporúčam použiť jazýčky)
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 kyslé uhorky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Pražská hovädzia pečienka

Postup:

  1. Mäso opláchnite a osušte. Nakrájajte ho na tenké plátky.
  2. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na tenké krúžky.
  3. Kyslé uhorky nakrájajte na tenké plátky.
  4. Rozohrejte olej na panvici a opečte mäso z oboch strán dozlatista. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Pridajte cibuľu a opečte ju do zmäknutia.
  6. Pridajte nakrájané kyslé uhorky a opekajte ich spolu s mäsom a cibuľou ešte krátku dobu.
  7. Podávajte teplú pečienku s duseným zemiakovým pyré alebo s chlebom.

Dúfam, že si vychutnáte tento tradičný pražský pokrm!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *