Ak máte chuť na chuťový zážitok z Prahy, môžem vám odporučiť jedno ikonické jedlo – Pražskú hovädziu pečienku. Toto jedlo je známe svojou neodolateľnou kombináciou šťavnatej pečienky a kyslej uhorky.
Na prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g hovädzieho mäsa (odporúčam použiť jazýčky)
- 1 veľkú cibuľu
- 2 kyslé uhorky
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Pražská hovädzia pečienka
Postup:
- Mäso opláchnite a osušte. Nakrájajte ho na tenké plátky.
- Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na tenké krúžky.
- Kyslé uhorky nakrájajte na tenké plátky.
- Rozohrejte olej na panvici a opečte mäso z oboch strán dozlatista. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Pridajte cibuľu a opečte ju do zmäknutia.
- Pridajte nakrájané kyslé uhorky a opekajte ich spolu s mäsom a cibuľou ešte krátku dobu.
- Podávajte teplú pečienku s duseným zemiakovým pyré alebo s chlebom.
Dúfam, že si vychutnáte tento tradičný pražský pokrm!