Prírodné rezne z diviaka recept.
Ingrediencie:
- 4 až 6 rezov z diviaka (hrudnú časť)
- Sól a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice syrového masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice červeného vína
Prírodné rezne z diviaka recept
Postup:
- Rezne z diviaka osolíme a okoreníme čiernym korením podľa chuti.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a opekáme rezne z diviaka z oboch strán, až kým nebudú zlatisté. Potom ich odložíme na stranu.
- Na tej istej panvici orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa nezhnednú.
- Pridáme hovädzí vývar a necháme povariť pár minút, kým sa redukuje.
- V panvici roztavíme syrové maslo a primiešame hladkú múku. Pomaly pridávame smotanu na varenie a miešame, kým nevznikne hladká omáčka.
- Do omáčky pridáme opečené rezne z diviaka a červené víno. Pokvapko povaríme, aby sa alkohol odparil.
- Podávame s prílohou podľa vlastnej preferencie, napríklad s karameľovými zemiakmi alebo knedľami.
Dobrú chuť!
2)
Ak hľadáte niečo originálne a chutné na vaše večerné menu, skúste prírodné rezne z diviaka! Tento recept kombinuje bohatú chuť diviny s prírodnými ingredienciami, čím vzniká jedlo, ktoré zanechá dojem. Nielenže sú tieto rezne lahodné, ale aj zdravé, takže sú ideálne pre každého milovníka kvalitnej kuchyne.
Ingrediencie potrebné na rezne
Aby sme si pripravili dokonalé prírodné rezne z diviaka, budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g divinového mäsa (napr. z diviaka)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 5 lyžíc olivového oleja
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Trocha citrónovej šťavy
Postup prípravy rezňov
1. Začnite tým, že mäso nakrájate na plátky hrubé približne 1 cm a jemne ich rozklepte. Takto získate tendernejší výsledok pri varení.
2. Pripravte si marinádu: v miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Do tejto marinády vložte rezne a nechajte ich odležať na minimálne hodinu (ideálne cez noc).
3. Na panvici rozohrejte trocha oleja a opečte rezne dozlatista. Každú stranu opečte približne 5-7 minút, kým nie sú krásne prepečené a šťavnaté.
Záver: Podávanie rezňov
Prírodné rezne z diviaka sú fantastické podávané s tradičnými prílohami ako sú zemiaky alebo čerstvý šalát. Tieto rezne naozaj potešia každého hosťa a stanú sa hviezdou vášho stola. Vyskúšajte ich aj vy a prekvapte seba i svojich blízkych jedným z najlepších receptov, ktoré sa na internete nachádzajú!
Tento recept na prírodné rezne z diviaka je skutočne skvelý! Veľmi sa mi páči, že obsahuje zdravé ingrediencie. Určite ho vyskúšam na víkend, lebo mám chuť na niečo špeciálne. Ďakujem za tip!
Wow, tieto rezne vyzerajú fantasticky! Nevedela som, že diviak môže byť tak chutný. Už sa teším, keď ich pripravím pre moju rodinu. Dúfam, že im budú chutiť rovnako ako mne! Super recept!
Tento recept ma veľmi zaujal! Opečené rezne z diviaka s omáčkou vyzerajú tak lákavo. Hlavne sa mi páči, že sú aj zdravé a plné chuti. Určite ich zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za inšpiráciu!
Prírodné rezne z diviaka sú presne to, čo som hľadal! Mám rád jedlá z diviny a tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou a chutnosťou. Už sa neviem dočkať, kedy to vyskúšam. Skvelé tipy!
Tento recept na prírodné rezne je fantastický! Milujem kombináciu cesnaku a cibule s divinovým mäsom. Myslím si, že to bude hit na našich rodinných večerách. Ďakujem za úžasný nápad!
Naozaj krásny recept! Prírodné rezne z diviaka sú veľmi lákavé a vyzerajú tak jednoducho pripravené. Určite ich urobím pre svojich priateľov na oslavu. Dúfam, že im budú chutiť rovnako ako mne!
‘Dobrú chuť!’ – toto je presne to, čo som potreboval počuť po prečítaní tohto článku! Recept je jednoduchý a pritom tak chutný! Diviak je skvelý výber pre každého milovníka dobrého jedla.
‘Mňam!’ – toto je prvá vec, ktorá ma napadla pri pohľade na tento recept! Prírodné rezne z diviaka musia byť super jemné a chutné. Už teraz mám chuť ich ochutnať!
‘Super nápad!’ Prírodné rezne z diviaka sú ideálne pre každého gurmána! Cítim tú bohatú chuť už len pri čítaní receptu. Urobím si ich počas víkendu a pozvem priateľov.
Tak toto vyzerá skvelo! Recept na prírodné rezne z diviaka ma oslovil hned od začiatku čítania. Musím povedať, že už sa teším na varenie a ochutnávanie tohoto lahodného pokrmu so svojimi blízkymi!