Suroviny:
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 koreň zeleru
– 2 strúčiky cesnaku
– 500 g kuraciny
– 1 plechovka nakrájaných rajčín
– 1 liter kuracieho vývaru
– soľ, korenie, paprika
– olej na opraženie
Ragú polievka s kuracinou
Postup:
1. Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak nasekáme na malé kusy.
2. Na panvici zahrejeme olej a osmažíme cibuľu, následne pridáme mrkvu a zeler a opražíme dozlatista.
3. Pridáme nakrájané kuracie mäso a opečieme ho zo všetkých strán.
4. Následne pridáme rajčiny a kurací vývar a varíme na miernom plameni približne 30 minút.
5. Dochutíme soľou, korením a paprikou podľa vlastnej chuti.
6. Servírujeme teplé s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!