Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou

Toto je recept na „Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou“:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky, nakrájanej na kocky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
  • 1 mrkva, nakrájaná na malé kocky
  • 1 stonka zeleru, rozkrájaná na kocky
  • 200 g konzervovanej bielej fazule, prepláchnutej
  • 200 ml zeleninového alebo hovädzieho vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
  • olivový olej na smaženie

 

Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou

Príprava jedla:

  1. Rozohrejte veľký hrniec alebo nízkodolný hrniec na strednom ohni. Pridajte trochu olivového oleja a opražte cibuľu a cesnak, až sú zlatisté a prehľadné.
  2. Do hrnca vložte kocky bravčovej krkovičky a opražte ich zo všetkých strán, čím docielite intenzívnu chuť.
  3. Keď je bravčové hybrid opražené, pridajte kocky mrkvy a zeleru. Orestujte ich niekoľko minút, až kým sa nezačnú zjemňovať.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, papriku a sušený tymián. Opekajte ešte minútu, aby sa chute spojili.
  5. Zalejte obsah hrnca červeným vínom a nechajte asi dve minúty variť, aby sa alkohol odparil.
  6. Vložte do hrnca zeleninový alebo hovädzí vývar a opláchnutú bielu fazuľu. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
  7. Teplotu znížte na minimum, zakryte a nechajte ragú variť približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým nie je bravčové mäso mäkké a chute sa skombinujú.
  8. Ochutnajte a ak je to potrebné, pridajte viac korenia podľa chuti.
  9. Servírujte ragú horúce, krásne ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Výborne chutí s hranolkami alebo varenou ryžou.

Prajem vám dobrú chuť k vašemu bohatému „Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou“!

 

Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou - 2

2) Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 konzerva bielej alebo červenej fazule (približne 400 g)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (ružová alebo červená)
  • 400 g kockovej rajčinovej omáčky (alebo paradajkový pretlak)
  • 1 ČL mletej papriky (sladkej alebo pikantnej)
  • 1/2 ČL sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml vody alebo vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie (voliteľné)

Jednoduchý postup:

  1. PrípravaSuroviny: Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na kocky veľkosti približne 2-3 cm. Cibuľu, cesnak, mrkvu a papriku nakrájajte na malé kúsky alebo prúžky.

    Syrové lievance

    Syrové lievance

    Čítať viac »

  2. Orestovanie mäsa: Na veľkej panvici alebo hrnci zohrejte olivový olej na strednom stupni. Pridajte nakrájané kocky krkovičky a pražte ich do zlatohneda. Orestované kúsky mäsa presuňte na tanier.

  3. Zelenina: Do tej istej panvice vhoďte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, až cibuľa zmäkne a získa zlatistú farbu. Následne pridajte mrkvu a papriku, a orestujte ich ešte niekoľko minút.

  4. Pridanie mäsa: Vráťte orestované mäso späť na panvicu so zeleninou. Pridajte mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte.

  5. Príprava ragú: Nalejte rajčinovú omáčku a vodu alebo vývar. Dobre premiešajte a privedte k varu. Potom znížte teplotu, zakryte a varte približne 30 minút, občas premiešajte.

  6. Fazuľa: Po uplynutí 30 minút varenia pridajte fazuľu (ak používate konzervovanú, predtým ju prepláchnite). Nechajte spolu prevariť ďalších 10-15 minút, aby sa chute spojili.

  7. Podávanie: Ragú servírujte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ho konzumovať s zemiakmi, ryžou alebo chlebom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na ragú z bravčovej krkovičky vyzerá skvele! Už sa teším, keď ho pripravím pre svoju rodinu. Určite to bude skvelý večer s chutným jedlom. Dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako vám!

  2. JasnýNápad píše:

    Wow, ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou je presne to, čo som hľadal! Vyzerá to veľmi chutne a aj jednoduché na prípravu. Myslím, že si to urobím už tento víkend. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Bublinka92 píše:

    Tento recept je úžasný! Už dlho hľadám niečo nové na varenie a toto ragú vyzerá veľmi lákavo. Určite vyskúšam pridať aj svoje obľúbené korenie. Teším sa na výsledok!

  4. SlnečnýDeň píše:

    Ragú z bravčovej krkovičky s fazuľou? To znie fantasticky! Mám rád jedlá, ktoré sú jednoduché a zároveň chutné. Určite si ho pripravím a pozvem aj priateľov. Dobrú chuť všetkým!

  5. HravýZajačik píše:

    Tak toto vyzerá ako perfektný recept na rodinný obed! Ragú s fazuľou určite osloví každého pri stole. Je super, že aj takto jednoduché jedlo môže byť také chutné a sýte. Teším sa na prípravu!

  6. FialováBublina píše:

    Nádherný recept! Ragú z bravčovej krkovičky je skvelé jedlo na chladné dni. Už mám v pláne ho pripraviť pre svoju rodinu a verím, že budeme všetci nadšení jeho chuťou!

  7. ZelenýStrom píše:

    ‚Ragú z bravčovej krkovičky‘ sa zdá byť ideálnym jedlom pre mňa! Rád varím a tento recept vyzerá jednoducho úžasne. Nielenže je zdravý, ale aj veľmi chutný – už teraz mám chuť na porciu!

  8. "Maliar"2023 píše:

    ‚Ragú z bravčovej krkovičky‘ má všetko, čo potrebujem pre dokonalé jedlo! Chcem skúsiť tento recept čoskoro doma – som si istý, že sa nám bude páčiť. Veľa šťastia každému, kto ho vyskúša!‘

  9. "VeseláKuchyňa" píše:

    ‚Tento recept vyzerá nielen chutne, ale aj veľmi lákavo! Ragú je skvelým jedlom pre rodiny a priateľov. Nemôžem sa dočkať, kedy ho pripravím a ochutnám túto lahôdku!‘

  10. "KreatívnyŠéf" píše:

    ‚Ragú z bravčovej krkovičky? To je presne ten typ jedla, ktorý milujem! Som nadšený týmto receptom – určite vyskúšam pridať aj svoje obľúbené zeleniny.‘