Ingrediencie:
– 1 kg rajčín
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 polievková lyžica múky
– 1 polievková lyžica cukru
– soľ, čierne korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na šľahanie
Polievka z rajčín so smotanou
Postup:
1. Rajčiny zalejeme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame na kocky.
2. Na oleji opražíme jemne nasekanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a nastrúhané rajčiny, až pokým nezmäknú.
3. Pridáme múku, cukor, soľ, čierne korenie a zeleninový vývar. Povaríme približne 20 minút.
4. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie a prefiltrujeme cez sitko. Následne pridáme smotanu na šľahanie a opäť premixujeme.
5. Servírujeme s čerstvo nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.
Dobrú chuť!