Ingrediencie:
– 1 kg rajčín
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 1 zelerový koreň
– 1 lyžička olivového oleja
– 1 lyžička múky
– 1 lyžička cukru
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– 1 litra kuracieho vývaru
– 1 polievková lyžica čerstvého bazalkového lístia

 

Rajčinová polievka – Talianská

Postup:
1. Rajčiny ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak nadrobno nakrájame.
3. Mrkvu a zeler olúpeme a nakrájame na malé kocky.
4. Do hrnca dáme olivový olej a zohrejeme ho na stredne veľkom ohni.
5. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
6. Pridáme mrkvu a zeler a orestujeme ich pár minút.
7. Potom pridáme múku a cukor a dobre premiešame.
8. Postupne pridávame nakrájané rajčiny a restujeme ich, kým zmäknú.
9. Zalejeme kuracím vývarom a necháme vrieť asi 20 minút.
10. Po 20 minútach odstavíme polievku z ohňa a necháme ju vychladnúť.
11. Polievku rozmixujeme do hladkej konzistencie pomocou mixéra alebo mixérky.
12. Vrátime ju do hrnca a znovu ju zahrejeme.
13. Osolíme a okoreníme čiernym korením podľa chuti.
14. Nakoniec pridáme čerstvé bazalkové lístie a necháme prevrieť.
15. Hotovú rajčinovú polievku podávame teplú s čerstvým chlebom či krutónkami.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *