Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 800g rajčín (čerstvých alebo konzervovaných)
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička cukru
– soľ, korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– olej na opraženie
Polievka z rajčín – Varecha
Postup:
1. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kocky.
2. Rajčiny očistíme a nakrájame na drobnejšie kúsky.
3. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu s cesnakom do zlatistej farby.
4. Pridáme rajčiny, paradajkový pretlak, mletú papriku, cukor, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame.
5. Nalejeme zeleninový vývar a necháme polievku variť približne 20-25 minút.
6. Po uvarení rozmixujeme polievku tyčovým mixérom na jemnú konzistenciu.
7. Podľa chuti môžeme prípadne pridať ešte soľ, korenie alebo cukor.
8. Podávame horúcu so zemiakovo-cesnakovými krutónmi alebo grilovaným chlebom.
Dobrú chuť!