Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 800g rajčín (čerstvé alebo konzervované)
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička cukru
– soľ, korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– olej na opraženie
Rajčinová polievka – Varecha
Postup:
1. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky.
2. Rajčiny očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
3. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak dozlatista.
4. Pridáme rajčiny, paradajkový pretlak, mletú papriku, cukor, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame.
5. Nalejeme zeleninový vývar a necháme polievku variť asi 20-25 minút.
6. Po uvarení polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
7. Podľa chuti môžeme prípadne pridať ešte soľ, korenie alebo cukor.
8. Podávame teplú so zemiakovo-cesnakovými krutónmi alebo grilovaným chlebom.
Dobrú chuť!
Wow, táto rajčinová polievka vyzerá naozaj skvele! Milujem rajčiny a tento recept je veľmi jednoduchý. Určite to vyskúšam doma. Ďakujem za tip, určite si pochutím na tejto lahodnej polievke!
Rajčinová polievka je mojou obľúbenou! Tvoj recept je veľmi zrozumiteľný a ingrediencie sú bežne dostupné. Teším sa, že si môžem pripraviť niečo chutné a zdravé. Určite sa ozvem s výsledkom!
Tento recept na rajčinovú polievku ma veľmi nadchol! Cítim sa inšpirovaný, keď vidím, ako je to jednoduché. Určite to skúsim aj s krutónmi, vyzerá to úžasne! Dúfam, že sa mi podarí taká chutná ako tebe.
Super nápad s touto polievkou! Rajčiny sú výborné a kombinácia so zemiakovo-cesnakovými krutónmi znie fantasticky. Myslím si, že s takýmto receptom nikto nepohrdne dobrou večerou. Teším sa na varenie!
Tento recept na rajčinovú polievku je presne to, čo som potreboval! Vždy hľadám rýchle a chutné jedlo. Určite vyskúšam tvoje tipy na dochutenie. Ďakujem za tento úžasný príspevok!