Ramen polievka je tradičná japonská jedlo, ktoré však môžete pripraviť aj v Bratislave. Tu je jednoduchý recept na domácu ramen polievku:

Ingrediencie:
– 200 g mäska (hovädzie alebo bravčové), nakrájané na tenké plátky
– 100 g ramenových rezancov
– 1 liter kuracieho vývaru
– 2 stonky zeleru, nakrájané na tenké plátky
– 1 mrkva, očistená a nakrájaná na tenké plátky
– 1 malý cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 1 polievková lyžica rybacej omáčky
– 1 polievková lyžica sezamového oleja
– Korenie podľa chuti (soľ, čierne korenie, chilli)

 

Rámen polievka – Bratislava

Postup:
1. V hrnci si zohrejte sezamový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.

2. Pridajte plátky mäsa a orestujte ich z oboch strán, kým nebudú pekne sfarbené.

3. Pridajte zeler a mrkvu a orestujte pár minút, kým zelenina nezmäkne.

4. Pridajte sójovú omáčku a rybiu omáčku, premiešajte a nechajte asi 2 minúty variť.

5. Získanú zmes preložte do hrnca s kuracím vývarom a nechajte variť asi 15 minút, aby sa chute spojili.

6. Zotrite polievku cez sitko, aby ste z nej odstránili kúsky zeleniny a mäsa, a vráťte ju späť do hrnca.

7. Ochutnajte a prípadne pridajte korenie podľa chuti.

8. V varnej vode uvaríme ramenové rezance podľa návodu na obale.

9. Keď sú rezance uvarené, scedíme ich a pridáme do hrnca s polievkou.

10. Podávame horúcu a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *