Rebierka na ázijský spôsob

Ospravedlňujem sa, že som sa nestihol postarať o vašu žiadosť o recepty na ázijský spôsob s rebierkami. Predstavujem vás niekoľkými podrobnými receptami, ktoré vám prinesú nové gastronomické zážitky:


1. Korejský grilovaný štýl

Suroviny:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky medu
  • 3 polievkové lyžice sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekaného)
  • 1 čajová lyžička červenej papriky vločky (prípadne)

Postup:

  1. Combine the soy sauce, honey, sesame oil, garlic, and red pepper flakes (if desired for spiciness) in a bowl.
  2. Place the ribs in a large bowl and pour the marinade over them. Mix well to ensure that the marinade coats the meat thoroughly. Allow them to marinate in the refrigerator for a minimum of 2 hours, or ideally overnight.
  3. Preheat the grill to medium-high heat. During grilling, flip the ribs regularly and brush them with the marinade to enhance flavor and juiciness as needed.
  4. Grill the ribs for about 15-20 minutes until they are well-cooked. If you lack a grill, you could use a preheated pan instead.
  5. Serve with a side of your choice, like rice and kimchi.

2. Thajská jemná korenistá variácia

Suroviny:

Ako pripraviť jahňacie rebierka

Ako pripraviť jahňacie rebierka

Čítať viac »

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 4 polievkové lyžice rybej omáčky
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 2 polievkové lyžice limetkovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
  • 1 polievková lyžica čerstvého koriandra (nasekaného)
  • 1 čajová lyžička čili korenia

Postup:

  1. Do misy spojte rybiu omáčku, cukor, limetkovú šťavu, sójovú omáčku, sezamový olej, cesnak, koriander a čili korenie.
  2. Pokrývku rebierok naneste dôkladne marinádou a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu.
  3. Na panvici zohrejte stredne silný oheň a pridajte…
  4. na všetky kusy mäsa.
  5. Nechajte rebierka marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc, aby sa chute mohli intenzívne prepojiť.
  6. Pred pečením predhrejte rúru na 180 °C a povrch plechu pokryte papierom na pečenie.
  7. Rebierečka vyberte z marinády a uložte ich na plech. Zvyšnú marinádu si ponechajte na neskôr, na potieranie.
  8. Pečte asi 30-40 minút, pravidelne potierajte marinádou, kým nebudú krásne karamelizované a chrumkavé.
  9. Na záver posypte hotové rebierka sezamovými semienkami a podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú napríklad stehná alebo jasmínová ryža.

do všetkých častí mäsa. Nechajte marinovať minimálne 30 minút.

  • V hrnci na strednom plameni pripravte marinádu s rebierkami až do bodu varu. Potom znížte teplotu a varte dostatočne dlho. Rebierka občas zamiešajte, aby sa marináda rozložila rovnomerne.
  • Po približne 20-30 minútach pridajte kukuričný škrob rozmiešaný s vodou, aby sa omáčka zahustila. Po pridaní škrobu varte ešte 1-2 minúty, kým sa omáčka nezahustí. Nechajte ju vychladnúť.
  • Pred podávaním môžete rebierka opražiť ešte raz na grile alebo panvici, aby sa dosiahla chrumkavá vonkajšia vrstva.
  • Servírujte s dusenou ryžou alebo zeleným šalátom, poliate zvyškom omáčky.

 

Rebierka na ázijský spôsob


Verím, že tieto recepty na ázijský spôsob s rebierkami vás potešia a prinesú nové chuťové zážitky. Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Bublinka123 píše:

    Toto vyzerá naozaj chutne! Milujem ázijské jedlá, najmä grilované rebierka. Určite vyskúšam recept na korejský štýl, už sa neviem dočkať, kedy si pochutnám. Ďakujem za skvelé tipy!

  2. ZelenýJablko píše:

    Wow, skvelé recepty! Kto by si pomyslel, že príprava rebierok môže byť taká zábava? Thajská verzia vyzerá obzvlášť lákavo. Určite sa pustím do varenia a pozvem kamarátov na ochutnávku!

  3. Smajlík45 píše:

    Toto sú presne tie recepty, ktoré hľadám! Karamelové rebierka znie fantasticky a určite ich vyskúšam. Vďaka za zdieľanie týchto skvelých nápadov, už teraz mám hlad!

  4. MäkkéSrdce píše:

    Perfektné! Každý recept má svoj vlastný šmrnc a určite osloví rôzne chute. Japonský teriyaki ma nadchol, to musím vyskúšať čo najskôr. Ďakujem za inšpiráciu na večeru!

  5. KreatívnyKuchár píše:

    Tieto recepty sú úžasné! Mám rád varenie ázijských jedál a tieto rebierka sú presne to, čo som hľadal. Znie to ako výborná zábava pre celú rodinu pri grilovaní počas víkendu.

  6. SladkáPusa píše:

    Recepty sú super! Rád skúšam nové veci v kuchyni a tieto ázijské rebierka určite potešia moju rodinu. Urobím aj thajskú verziu, pretože milujeme korenisté jedlá. Teším sa na varenie!

  7. Trpaslík66 píše:

    ‚Ajajaj!‘ To sa mi páči! Grilované rebierka sú vždy hitom a tieto ázijské varianty sú úplne úžasné. Už plánujem večeru s priateľmi, aby sme všetci mohli ochutnať tieto dobroty.

  8. JasnéSlnko píše:

    ‚Wau!‘ Tieto recepty ma nadchli! Kórejské grilované rebierka znejú fantasticky a ja ich určite urobím cez víkend. Ďakujem za inspiráciu, teším sa na chutný večer s rodinou!

  9. 'NetradičnýŠéf' píše:

    ‚Super nápady!‘ Tieto ázijské recepty s rebierkami ma fakt nadchli. Odporučím ich aj svojim priateľom – budeme mať veľkú grilovačku plnú chutí. Teším sa na experimentovanie v kuchyni!

  10. 'ZázračnáRučka' píše:

    ‚Skvelé recepty!‘ Nevedela som si predstaviť taký rozmanitý spôsob prípravy rebierok. Japonský teriyaki je môj favorit – už teraz viem, že budem mať úspech pri podávaní tejto lahôdky doma.