Recept na domáci kečup

 

Recept na vlastný kečup jednoducho a rýchlo. Zima sa neodvratne blíži a zelenina je perfektná na prípravu domáceho kečupu. Tak sa pustíme do jeho spoločnej výroby.

    Pokyny na výrobu domácich kečupov

    https://www.youtube.com/watch?v=QYYIfM1I2sw

     

    Recept na domáci kečup je skutočne jednoduchý a rýchly. Tu je návod, ako ho môžete pripraviť:

    Na výrobu budete potrebovať nasledujúce prísady:

    • 1 kg zrelých paradajok
    • 1 veľkú cibuľu
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 čajovú lyžičku mletej sladkej papriky
    • 1/2 čajovej lyžičky mletej pálivej papriky
    • 1/2 lyžičky soli
    • 1/4 lyžičky mletej čiernej horčice
    • 1/4 lyžičky korenia

    Postup prípravy:

    1. Umyte paradajky a nakrájajte ich na drobnejšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kocky.
    2. Do hrnca pridajte olej a ohrievajte, potom pridajte cibuľu a cesnak a opekajte ich do zlato-hnedej farby.
    3. Zamiešajte nakrájané paradajky a duste približne 10 minút, kým nezmäknú.
    4. Pridajte mletú sladkú papriku, mletú pálivú papriku, soľ, mletú čiernu horčicu a korenie. Dôkladne premiešajte.
    5. Varíme ešte 10-15 minút, aby sa chute spojili a kečup zhustil.
    6. Pre hladký kečup použite mixér a zmes rozmixujte na jemnejšiu konzistenciu.
    7. Preneste kečup do sterilizovaných pohárov alebo fliaš a nechajte ochladiť.
    8. Následne ho uskladnite v chladničke a používajte podľa potreby.

    Takto si môžete bez problémov a rýchlo vyrobiť chutný domácim kečup.

    Šošovicový prívarok so zemiakmi

    Šošovicový prívarok so zemiakmi

    Čítať viac »

    Recept na domáci kečup-2

    2) Recept na domáci kečup

    Vlastný kečup je výbornou a zdravou alternatívou k obchodne dostupným variantom. Tento recept vám ukáže, ako jednoducho a rýchlo pripraviť kečup, ktorý skvele obohatí vaše jedlá, vrátane pizze. Okrem toho budete mať istotu, že všetky použité zložky sú čerstvé a bez konzervantov.

    Potrebné prísady

    Na prípravu vašej domácich kečupu budete potrebovať tieto zložky:

    • 1 kg zrelých paradajok
    • 1 cibuľa
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 50 ml jablčného octu
    • 2 lyžice cukru
    • 1 lyžičku soli
    • 1 lyžičku čierneho korenia
    • 1 lyžičku kajenského korenia (voliteľné)

    Postup prípravy

    Nasleduje návod na prípravu domáceho kečupu:

    1. Na začiatok umyte paradajky a odstráňte ich stopky. Nakrájajte ich na menšie kusy.
    2. Na panvici na strednom ohni opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
    3. Přidejte nakrájané paradajky na panvicu a varte, kým sa zmes nezníži na polovicu. To by malo trvať približne 30 minút.
    4. Po uvarení prepasírujte zmes, aby ste odstránili šupky a semienka, a potom ju vráťte späť na plameň.
    5. Pridajte ocot, cukor, soľ a korenie. Varíme ešte 10-15 minút, kým kečup nezíska požadovanú hustotu.
    6. Na záver ochutnajte a podľa potreby upravte chuť. Hotový kečup prelejte do sterilizovaných fliaš a uchovávajte v chladničke.

    Domáci kečup je vynikajúci na grilovanie a ako príloha k rozmanitým pokrmom. Vychutnajte si chuť a zdravie, ktoré ponúka domáca výroba!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    2 Komentáre

    1. Qbalazova píše:

      Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam.

    2. Ysenko píše:

      Skvelý nápad! Milujem domáce recepty, určite si ho vyskúšam.