Recept na domáci kečup

Recept na domáci kečup jednoduchoa rýchlo. Blíži sa nám pomaly zima a zelenina je ideálna na domáci kečup. Tak poďme si ho spolu pripraviť.

    Recept na domáci kečup príprava

    https://www.youtube.com/watch?v=QYYIfM1I2sw

     

    Recept na domáci kečup je veľmi jednoduchý a rýchly. Tu je spôsob, ako si ho môžete pripraviť:

    Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

    • 1 kg paradajok
    • 1 veľkú cibuľu
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 čajovú lyžičku mletej sladkej papriky
    • 1/2 čajovej lyžičky mletej horkej papriky
    • 1/2 lyžičky soli
    • 1/4 lyžičky mletej čiernej horčice
    • 1/4 lyžičky korenia

    Postup:

    1. Paradajky umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu aj cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
    2. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
    3. Pridáme nakrájané paradajky a dusíme ich asi 10 minút, kým sa nezmäknú.
    4. Vložíme mletú sladkú papriku, mletú horúcu papriku, soľ, mletú čiernu horčicu a korenie. Všetko dôkladne premiešame.
    5. Varíme ešte ďalších 10-15 minút, aby sa všetky chute spojili a kečup zahusol.
    6. Ak chcete hladký kečup, použite mixér a rozmixujte ingrediencie na jemnú konzistenciu.
    7. Kečup prelejte do čistých pohárov alebo fľašiek a nechajte úplne vychladnúť.
    8. Následne ho môžete skladovať v chladničke a používať podľa potreby.

    Takto si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť lahodný domáci kečup.

     

    2)

    Domáci kečup je chutnou a zdravou alternatívou k obchodným variantom. Tento recept vám ukáže, ako ľahko a rýchlo pripraviť kečup, ktorý bude skvele dopĺňať vaše jedlá a pizzou. Okrem toho si budete istí, že všetky ingrediencie, ktoré používate, sú čerstvé a bez konzervantov.

    Potrebné ingrediencie

    Na prípravu domáceho kečupu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

    • 1 kg zrelých paradajok
    • 1 cibuľa
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 50 ml jablčného octu
    • 2 lyžice cukru
    • 1 lyžička soli
    • 1 lyžička čierneho korenia
    • 1 lyžička kajenského korenia (optional)

    Postup prípravy

    Tu je postup, ako pripraviť domáci kečup:

    1. Najprv si umyte paradajky a očistite ich od stopiek. Nakrájajte ich na menšie kusy.
    2. Na panvici si na strednom ohni opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
    3. Pridajte nakrájané paradajky do panvice a varte, kým sa zmes nezredukuje na polovičné množstvo. To by malo trvať asi 30 minút.
    4. Po uvarení zmes prepasírujte, aby ste odstránili šupky a semienka, a vráťte ju späť na sporák.
    5. Pridajte ocot, cukor, soľ a korenie. Varíme ďalších 10-15 minút, kým kečup nezíska požadovanú hustotu.
    6. Na konci ochutnajte a podľa potreby upravte chuť. Hotový kečup prelejte do sterilizovaných fliaš a uchovávajte v chladničke.

    Domáci kečup je skvelý na grilovanie a ako príloha k mnohým jedlám. Užite si chuť a zdravie, ktoré prináša domáca výroba!

    Podobné príspevky

    2 Komentáre

    1. Qbalazova píše:

      Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam.

    2. Ysenko píše:

      Skvelý nápad! Milujem domáce recepty, určite si ho vyskúšam.

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *