Recept z bravčového pliecka

Recept z bravčového pliecka …

Tu je návod na lahodné bravčové pliecko:

Zoznam ingrediencií:

  • 500 g bravčového pliecka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa vlastných preferencií

 

Návod na prípravu bravčového pliecka

  1. Pliecko posypte soľou, mletým čiernym korením a lyžicou sladkej mletej papriky.
  2. Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v hrnci alebo panvici.
  3. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a smažte ich dozlatista.
  4. Do hrnca vložte pliecko a pečte ho zo všetkých strán, kým nezmizne ružová farba mäsa. Dôkladne ho opečte na povrchu a nechajte vnútornú časť mäsa šťavnatú.
  5. Keď je mäso hotové, vyberte ho z hrnca a nechajte ho chvíľu odpočívať.
  6. Pliecko nakrájajte na tenké prúžky a podávajte ho s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

Recept z bravčového pliecka - 2

2) Recept z bravčového pliecka

Zoznam ingrediencií:

  • 1 kg bravčového pliecka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 3 zemiaky
  • 3 mrkvy
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 200 ml vývaru (vegetariánskeho alebo mäsového)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlenová vňať)

Postup:

  1. Príprava pliecka: Bravčové pliecko dôkladne umyte a osušte. Potom ho natrite olivovým olejom, soľou, mletým čiernym korením, majoránkou a tymiánom. Nechajte marinovať približne 1 hodinu (najlepšie cez noc v chladničke).

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opražte cibuľu do zlatožltej farby. Pridajte nasekaný cesnak a krátko restujte.

  3. Príprava zeleniny: Zemiaky a mrkvu očistite a nakrájajte na väčšie kusy. Tieto môžete pridať k opraženej cibuli a cesnaku a chvíľu ich orestovať.

  4. Pečenie pliecka: Pliecko vložte do pekáča, okolo neho rozložte opraženú zeleninu. Pridajte bobkový list a zalejte všetko vývarom. Pekáč zakryjte alobalom.

  5. Pečenie: Predohrejte rúru na 180 °C a pečte asi 2 hodiny. Po 1 hodine odstráňte alobal, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Občas prelejte pliecko vývarom, aby zostalo šťavnaté.

  6. Servírovanie: Po upečení vyberte z rúry a nechajte krátko oddýchnuť. Potom nakrájajte na plátky a podávajte s upečenou zeleninou. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Tip: K tomuto jedlu sa hodí čerstvý chlieb alebo domáci

Ako dlho údiť kuracie stehná?

Ako dlho údiť kuracie stehná?

Čítať viac »

Knedľa.

Prajem dobrú chuť!

 

Recept z bravčového pliecka - 3

3) Recept z bravčového pliecka

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového pliecka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 100 ml olivového oleja
  • 200 ml vývaru (môže byť aj z kostky)
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. rozmarín alebo tymián) na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčové pliecko dôkladne umyte a vysušte s papierovým obrúskom. Následne ho nakrájajte na kocky alebo plátky podľa svojich preferencií.
    • V miske zmiešajte olivový olej, horčicu, nasekaný cesnak, majoránku, oregano, soľ a korenie. Touto marinádou potrite mäso a nechajte ho odpočívať minimálne 30 minút (ideálne aj cez noc v chladničke).
  2. Príprava zeleniny:

    • Cibuľu nakrájajte na plátky, mrkvu na kolieska, zemiaky na kocky a papriky na prúžky.
  3. Pečenie:

    • Na hlbšej panvici alebo v pekáči orestujte cibuľu na strednom ohni do zlatista. Potom pridajte marinované mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistý nádych.
    • Pridajte mrkvu, zemiaky a papriku. Všetko dôkladne premiešajte a zalejte vývarom.
  4. Dokončenie pečenia:

    • Pekáč zakryte alobalom alebo pokrievkou a vložte do predhriatej rúry na 180 °C.
    • Pečte približne 1,5 hodiny. Po 1 hodine odstráňte alobal a nechajte pokračovať v pečení, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
  5. Podávanie:

    • Po upečení nechajte mäso chvíľu odpočinúť, potom ho nakrájajte a podávajte spolu so zeleninou. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Prajem dobrú chuť!

Tento pokrm sa skvele hodí k čerstvému chlebu alebo knedli. Môžete ho podávať aj s kyslou kapustou pre zvýraznenie chutí.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik99 píše:

    Tento recept na bravčové pliecko vyzerá skvele! Rád varím a určite ho vyskúšam. Mám rád, keď je mäso šťavnaté a dobre ochutené. Myslím, že kombinácia cesnaku a papriky dodá úžasnú chuť!

  2. ZelenáJablko píše:

    Wow, tento recept je presne to, čo hľadám! Jednoduché ingrediencie a výborný výsledok. Veľmi sa mi páči, že si môžem zvoliť vlastné prílohy. Už sa teším na pečené zemiaky k tomu!

  3. Piknik2023 píše:

    Myslím si, že tento recept bude famózny! Mám rád bravčové pliecko a tento spôsob prípravy vyzerá veľmi lákavo. Určite si ho zapíšem do svojej kuchárskej knihy. Ďakujem za skvelý tip!

  4. SvetlovlasýKocúr píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Je taký jednoduchý, ale zároveň chutný. Milujem kombináciu cesnaku s cibuľou a olivovým olejom. Určite ho vyskúšam cez víkend na rodinnej oslave!

  5. SlnečnýNafukovač píše:

    Recept na bravčové pliecko vyzerá fantasticky! Rád experimentujem s novými jedlami a toto je presne ten správny spôsob, ako potešiť rodinu. Teším sa na tú vôňu pri pečení vo svojej kuchyni!

  6. MackoPuf píše:

    Tento recept má všetko! Prísady sú bežne dostupné a postup je jasný. Pridám k tomu aj trošku byliniek z mojej záhradky a určite to bude chutiť úžasne. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. _Zajko_23_ píše:

    !Mňam! Tento recept ma oslovil hneď na prvý pohľad! Kombinácia chutí je perfektná a už sa neviem dočkať, kedy ho uvarím pre svoju rodinu. Dúfam, že im bude chutiť tak ako mne!

  8. __Kuchárik__ píše:

    . Skvelý recept! Vždy som mal rád bravčové pliecko, ale nikdy som ho nevaril s paprikou a cesnakom takto spolu. Určite to vyskúšam budúci týždeň na večeru!

  9. _Bubák_1_ píše:

    . To vyzerá ako úžasný recept! Určite ho pridám do svojho zoznamu obľúbených jedál. Rád varím pre svojich priateľov a toto bude hit večera, verím tomu.

  10. _FialovýPohár_ píše:

    . Tento postup je jasný a jednoduchý! Už vidím seba, ako pripravujem tento pokrm pre moju rodinu počas víkendu. Všetci budú nadšení z takejto dobroty!