Tu je niekoľko receptov s kuracím mäsom:
- Pečené kuracie prsia s bylinkovým dresingom
- V mise skombinujte olivový olej, soľ, čerstvé bylinky (napríklad tymián, rozmarín, petržlen) a pretlačený cesnak.
- Kuracie prsia namočte do tejto zmesi a nechajte marinovať minimálne hodinu.
- Opečte ich na panvici z oboch strán, potom ich preneste do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180°C približne 20 minút.
- Miešajte kurací vývar, smotanu a bylinky a varte, kým sa zmes nezredukuje.
- Servírujte pečené kuracie prsia s touto bylinkovou omáčkou.
Recepty s kuracím mäsom
- Kurací paprikáš
- V hrnci zahrejte trochu oleja a opražte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte kúsky kuracieho mäsa a opražte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte sladkú mletú papriku a nechajte ju chvíľu opražiť s mäsom.
- Prilejte vodu alebo kurací vývar, pridajte soľ a korenie podľa vlastnej chuti a nechajte zmes variť asi 30 minút, kým mäso nezmäkne.
- Pridajte zamiešanú smotanu a dochuťte citrónovou šťavou.
- Podávajte s knedľou, cestovinami alebo ryžou.
- Kuracie nuggets
- Kuracie prsia rozkrojte na menšie kúsky.
- V jednej mise zmiešajte múku, soľ, korenie a strúhanku.
- V druhej miske rozšľahajte vajce.
- Kúsky kuracieho mäsa najprv ponorte do vajca a potom do zmesi múky a strúhanky.
- Opečte ich na panvici s olejom do zlatistej a chrumkavej konzistencie.
- Servírujte s tatárskou omáčkou alebo iným obľúbeným dresingom.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Recepty s kuracím mäsom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 250 g čerstvých húb (napr. šampiňóny)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Zelená petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava prísad: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na drobno a hríby na plátky. Cesnak nasekajte nadrobno.
-
Opekanie cibule: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista.
-
Pridanie cesnaku a húb: Ak je cibuľa zlatistá, pridajte nasekaný cesnak a hríby. Orestujte ich, kým hríby nezmäknú a voda sa neodparí, asi 5-7 minút.
-
Kuracie prsia: Do panvice pridajte nakrájané kuracie prsia. Osoľte, okoreňte a posypte sušeným oreganom. Opečte, kým kuracie mäso nezmení farbu a nebude úplne prepečené, približne 8-10 minút.
-
Pridanie smotany: Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a dusíme na miernom ohni asi 5-7 minút, kým sa omáčka nezhustne. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
-
Podávanie: Kuracie prsia na smotane s hríbmi sa podávajú s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom. Pred servírovaním je možné posypať nasekanou petržlenovou vňaťou pre lepší vzhľad a chuť.