Tu je niekoľko receptov z bravčovej panenky:
- Pečená bravčová panenka s pyré z hrášku:
- Ingrediencie:
- 500 g bravčovej panenky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastného vkusu
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 500 g hrášku (môže byť čerstvý alebo mrazený)
- 2 polievkové lyžice masla
- Príprava:
- Panenku dobre osolte, korením okoreňte a natrite nasekaným cesnakom.
- Osmažte panenku na olivovom oleji zo všetkých strán, až získa zlatistú farbu.
- Panenku preneste do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180°C približne 20-25 minút, alebo dozlatista.
- V hrnci varte hrášok vo vriacej osolenej vode zhruba 5 minút, kým nezmäkne. Potom ho scedíte.
- V mixéri rozmixujte hrášok s maslom, kým nevznikne hladké pyré.
- Podávajte pečenú panenku na tanieri s pyré z hrášku.
- Ingrediencie:
- Bravčová panenka v ovocnej omáčke:
- Ingrediencie:
- 500 g bravčovej panenky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa predpokladanej chuti
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 cibuľa, nasekaná na drobno
- 2 jablká, olúpané a nastrúhané
- 250 ml jablkového džúsu
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- Príprava:
- Panenku osolte, okoreňte čiernym korením a nechajte marinovať asi 30 minút.
- Osmažte panenku na oleji zo všetkých strán, kým nezhnedne.
- Jablkový džús vymiešajte s múkou a pridajte do výpeku z panenky.
- Pridajte nasekanú cibuľu a nastrúhané jablká. Nechajte omáčku zakypnúť.
- Potočte panenku a nechajte ju variť v omáčke zhruba 10-15 minút, alebo kým nezmäkne.
- Podávajte panenku s ovocnou omáčkou.
- Ingrediencie:
Recepty s bravčovou panenkou
Vyskúšajte niektorý z týchto receptov a užite si chuť bravčovej panenky!