Goralská polievka je tradičná slovenská jedlo, ktorá sa pripravuje z kvalitných surovín ako kyslá kapusta, klobása a zemiaky. Tu je recept na prípravu tejto chutnej polievky:

Ingrediencie:
– 500g kyslej kapusty
– 200g klobásy
– 2 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– olej na opraženie

 

Recepy: Goralská polievka

Postup:
1. Kyslú kapustu dôkladne prepláchnite pod vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
2. V hrnci zohrejte olej a opražte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridajte nastrúhané zemiaky a kyslú kapustu. Prepražte spolu asi 5 minút.
4. Prilejte vodu, aby všetky ingrediencie boli pokryté. Pridajte soľ, čierne korenie a sladkú papriku.
5. Varíme polievku asi 30 minút, kým sa zemiaky a kapusta neuvária.
6. Nakoniec pridajte na plátky nakrájanú klobásu a nechajte prevrieť.
7. Podávajte teplú s trochou kyslej smotany na dochutenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *