Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob
Po nedeľnom obede sa nám doma zvyšilo trocha kuracieho mäsa. Prvom som rozmýšľala, že spravím kuracie na čínsky spôsob ale potom ma dcéra presvedčila na ananás. že che niečo s ananásom nakoľko mala chuť na ananásovú pizzu.
Kupime si k receptu:
- kuracie prsia
- konzervu ananásu
- 1 ks červenej papriky
- 3 PL oleja
- 1 PL medu
- 2 PL hladkej múky
- 1 PL sojovej omáčky ( dávam aj dve PL)
- 1 PL citrónovej šťavy
- kukuričný škrob
- soľ, čierne korenie
- chilli
- 2 hrnčeky ryže
Toto by nám malo stači tak na štyri porcie.
Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob
Najskôr som začala prílohou, keďže tá sa najdlhšie vari. Troška si orestujete ryžu, zalejte ju horucou alebo stupdenou vodou v pomere 2 ku 1. Teda dve šálky vody ku jednej šálke ryžy. V našom príprade 2 šálky ryže a 4 šálky vody. Osolíte a nechate na miernom ohni variť.
Nakrájala som si kuracie prsia na tenké pásiky, ktoré som obalilba v osolenej a okorenenej múke.
Do panvice som si dala oleja silno ho rozhohriala. Kusok po kúsku som vkladala naše kuracie rezančeky a sprudka ich spiekla. Ale len pár sekund aby sa zatiahli potom som 8 minút pražila pri miernom ohni.
Vyverieme a necháme ich bokom. Do misky si za ten čas dáme kukuričný škrob, štavu z ananasového kompótu, sojovou omáčkou, medom a všetko zmiešame. Do panice kde sme pražili mäso si dáme na vúčšie kúsky nakrájanp papriku ktoru orestujem a pridáme našu omáčku a k tomu kusky ananásu.
Do panvice pridáme kura, chilli a všetko spolu premiešame.
Na tanier dáme dve, tri kočkey ryže, naše mäso s omáčkou ale na vrch ešte trochu petržlenovú vňať.
Dobrú chuť baby.
Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob
Sójovej omáčky do číny dávam aj viac. A worchesterskú tiež trocha a recept bude lepší. Rozhodne vyskúšajte.