Kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom

45 minút

jednoduchá

5

Skvelé jedno nie len na Nedeľu alebo o svaitkoch. Ale aj na každý všedný či nevšedný deň. Dokonalo zapeknaé a s chrumkavým syrom na vrchu. Mňam.

Kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom

5 from 2 Reviews

Ingrediencie

Porcia
5ks kuracích prs
1teglík kyslej smotany
250g syru
rastlinný olej
2ČL sladkej papriky
soľ
čierne mleté korenie
petržlenová vňať

Nutričné informácie

171 kcal
15,3g Bielkovín
2,41g Sacharidov
11,74g Tukov
0,002g Vlákniny

Postup

1.

Príprava

Ak už čítate moje recepty, tak viete že ja si vždy predohrejem rúru na 180 stupňov.
Kuracie prsia som si očistila a odblanila. Môžete ich potom prekrojiť na polovicu a tak vám zninke 10 porcii, ale pripravovať v celku. Osolíme a okrením z oboch strán.
Označiť ako splnené
2.

Na panvici som si rozohriala olej a kuracie mäso stiala z oboch strán po minútke, dvoch. Pekne do zlatista.
Na plech alebo do zapekacj misy si dáme olej (ten s panvie) a naukladáme kuracie plátky.
Označiť ako splnené
3.

Pečenie

Na vrch mäso som opäť dala mleté papriku alebo môžete aj gril korenie. Po lyžičke na každé mäso, trocha smotany a postrúhaný syr alebo plátky.
Piekla som to približne 20 minút. Podľa toho ako to stihanete na panvici. DObrú chuť na záver prajem.
Označiť ako splnené

Poznámky

Vedeli ste, že sme pre vás vytvorili Fórum. Zapojte sa a komunikujte, vymienňajte nápady a diskutujte o všeličom.

2 Comments

  • Avatar of David
    David

    Ešte trocha pripiecť a na vrch dávam ešte ďalší teglík kyslej smotany. Takto dosiahnete lepší jedlo a chutnejší recept.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Tiež to niekedy robí. Dcéram to nie vždy chutí, ale ak sú na intráku, tak pre muža a mňa je to lahôdka. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *