Kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom

Skvelé jedno nie len na Nedeľu alebo o svaitkoch. Ale aj na každý všedný či nevšedný deň. Dokonalo zapeknaé a s chrumkavým syrom na vrchu. Mňam.

Kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom

Zapekané kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom

Ak máte chuť na jedlo, ktoré je nielen skvelé na Nedeľu alebo o sviatkoch, ale aj na každý všedný či nevšedný deň, kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom sú pre vás dokonalou voľbou. Tento jednoduchý recept je zapekaný a na vrchu má chrumkavý syr. Je to naozaj pochúťka!

Prísady:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 1 pohár kyslej smotany
  • 1 hrnček stvrdnutého syra (napr. eidam, gouda)
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na menšie porcie. Osolíte a okoreníte podľa chuti.
  2. Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celsius.
  3. Vložte nakrájané kuracie prsia do vhodného pekáča.
  4. Pokvapkajte kyslou smotanou celú plochu kuracích pŕs.
  5. Na vrch pokrájajte syr na tenké plátky a pokryte ním kuracie prsia.
  6. Vložte pekáč do vyhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo kým syr nezhnedne a neustáli sa z kuracích pŕs nevyteká.
  7. Po upečení nechajte chvíľu odpočívať a potom môžete podávať.

Tip: Kuracie prsia môžete podávať s ryžou, opekanými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ak chcete vidieť tento recept aj vo videu, môžete si pozrieť tento odkaz na YouTube: Kuracie prsia s kyslou smotanou a syrom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *