Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 200 g smotany na varenie
– 150 g nahrubo nasekaného syra (napr. ementál)
– soľ, korenie, cesnakový prášok, majoránka

 

Kuracie prsia zapečené so smotanou a syrom

Postup:
1. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame na tenšie plátky.
2. Plátky mierne osolíme, okoreníme cesnakovým práškom a majoránkou.
3. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a opekáme prsia z oboch strán dozlatista.
4. Vytvorené prsia vkladáme do pekáča a polejeme ich smotanou na varenie.
5. Posypeme nahrubo nasekaným syrom.
6. Pekáč dáme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, až kým syr nezačne získavať zlatú farbu.
7. Podávame teplé spolu s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *