Roláda s džemom

Ak chcete pripraviť slovenskú roládu s džemom, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 250 g džemu (napr. marhuľový, lesný ovocný alebo malinový)
  • 2 lyžice práškového cukru na posypanie

 

Roláda s džemom

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Oddelte žĺtka od bielok a umiestnite ich do samostatných misek.
  3. V miske s bielkami metličkou našľahajte bielka do tuha.
  4. V miske so žĺtkami zmiešajte práškový cukor a metličkou ich zašľahajte do peny.
  5. Pridajte citrónovú kôru a opatrne primiešajte bielkovú penou.
  6. V druhej miske zmiešajte múku a prášok do pečiva.
  7. Pomaly pridajte múku do zmesi žĺtkov a bielok a opatrne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  8. Rozotrite cesto na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 10-12 minút, kým nie je zlatisté a pevné na dotyk.
  9. Po upečení vyberte plech z rúry a nechajte cesto vychladnúť.
  10. Keď je cesto dostatočne vychladnuté, opatrne ho prevráťte na čistý uterák alebo ďalší kúsok papiera na pečenie.
  11. Odstráňte pôvodný papier na pečenie.
  12. Na rovnomerne rozotreté cesto nanesiete tenkú vrstvu džemu, vyhnite sa okrajom.
  13. Pomocou uteráka alebo papiera opatrne a opatrne zrolujte cesto na roládu.
  14. Posypte roládu kryštálovým cukrom a nechajte odpočívať niekoľko hodín v chladničke.
  15. Pred podávaním nakrájajte roládu na plátky a podávajte.

Dúfam, že vám tieto postupové pokyny pomôžu pripraviť túto chutnú slovenskú roládu s džemom. Dobrú chuť!

 

2)

Roláda s džemom je obľúbeným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Tento jednoduchý, no chutný recept na roládu sa skvele hodí na rodinné oslavy, večierky alebo len tak na víkendové popoludnie. S ním prekvapíte svojich blízkych a priateľov lahodnou chuťou a krásnym vzhľadom.

Ingrediencie Potrebné na Roládu

Aby ste si mohli vychutnať túto skvelú roládu, pripravte si nasledujúce ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 100 g múky
  • 1 balík prášku do pečiva
  • 1 balík vanilkového cukru
  • 100 g džemu (podľa chuti)
  • Práškový cukor na posypanie

Postup Prípravy Rolády

Pripravte si roládu podľa nasledujúcich krokov:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vymastený maslom a vyložený papierom na pečenie.
  2. V miske šľahajte vajcia s cukrom, kým zmes nie je svetlá a nadýchaná.
  3. Postupne prisypávajte múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor, a jemne zamiešajte, aby sa všetko spojilo.
  4. Zmes rovnomerne rozotrite na plech a pečte približne 10 minút, až kým nie je zlatohnedá.
  5. Po upečení nechajte roládu vychladnúť, potom ju vyklopte na čistú utierku posypanú práškovým cukrom.
  6. Natrite džem na roládu a zrolujte ju pomaly, aby sa nerozpadla.
  7. Nechajte roládu stuhnúť aspoň na 30 minút, potom ju nakrájajte a servírujte.

Roláda s džemom je hotová! Je to skvelý dezert, ktorý sa hodí k šálke čaju alebo kávy. Vyskúšajte tento recept a užite si chvíle plné sladkej radosti!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *