Roláda s džemom

Ak chcete pripraviť slovenskú roládu s džemom, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 250 g džemu (napr. marhuľový, lesný ovocný alebo malinový)
  • 2 lyžice práškového cukru na posypanie

 

Roláda s džemom

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Oddelte žĺtka od bielok a umiestnite ich do samostatných misek.
  3. V miske s bielkami metličkou našľahajte bielka do tuha.
  4. V miske so žĺtkami zmiešajte práškový cukor a metličkou ich zašľahajte do peny.
  5. Pridajte citrónovú kôru a opatrne primiešajte bielkovú penou.
  6. V druhej miske zmiešajte múku a prášok do pečiva.
  7. Pomaly pridajte múku do zmesi žĺtkov a bielok a opatrne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
  8. Rozotrite cesto na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 10-12 minút, kým nie je zlatisté a pevné na dotyk.
  9. Po upečení vyberte plech z rúry a nechajte cesto vychladnúť.
  10. Keď je cesto dostatočne vychladnuté, opatrne ho prevráťte na čistý uterák alebo ďalší kúsok papiera na pečenie.
  11. Odstráňte pôvodný papier na pečenie.
  12. Na rovnomerne rozotreté cesto nanesiete tenkú vrstvu džemu, vyhnite sa okrajom.
  13. Pomocou uteráka alebo papiera opatrne a opatrne zrolujte cesto na roládu.
  14. Posypte roládu kryštálovým cukrom a nechajte odpočívať niekoľko hodín v chladničke.
  15. Pred podávaním nakrájajte roládu na plátky a podávajte.

Dúfam, že vám tieto postupové pokyny pomôžu pripraviť túto chutnú slovenskú roládu s džemom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *