Ruská polievka

Ruská polievka je tradičná ruská polievka, ktorá sa pripravuje z mäsa, zemiakov, mrkvy, cibule a kapusty. Je to veľmi sýta a chutná polievka, ktorá výborne zohreje v chladných zimných dňoch. Tu je jednoduchý recept na ruskú polievku:

POTREBUJETE:
– 500 gramov hovädzieho mäsa (prednostne plecia alebo hovädzieho rebierka)
– 2 veľké zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 cibuľu
– červenú kapustu (asi 300 gramov)
– chladiace rastlinné olej
– soľ a korenie podľa chuti
– 3 litre vody
– čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Ruská polievka

POSTUP:
1. Mäso dôkladne umyte a nakrájajte na kocky veľkosti jedného centimetra.
2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
3. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu, kým sa nezačne jemne sýtiť.
4. Pridáme mäso a pečieme, kým nezhnedne. Potom pridáme nakrájané zemiaky a mrkvu.
5. Zalejeme vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Varíme na miernom ohni asi 1,5 hodiny.
6. Po tejto dobe pridáme nakrájanú červenú kapustu a varíme ďalších 20 – 30 minút, až kým sa nezmäkne.
7. Polievku necháme štedro doliať a podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Podľa vašich preferencií môžete pridať aj iné zeleniny alebo bylinky, ako napríklad papriku, cesnak alebo petržlenovú koreňovú zeleninu. Navyše, môžete presto j polievku zdobiť smotanou alebo podávať s ruskou čiastočkou alebo chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *