Frankfurtská polievka so smotanou je zahustená a krémová variácia klasického nemeckého receptu. Tento jednoduchý a lahodný recept pridáva do tejto tradičnej polievky smotanu, ktorá dodáva telu a dokonale zahustí jej štruktúru. Tu je niekoľko receptov na frankfurtskú polievku so smotanou, ktoré si môžete vyskúšať doma.
Ingrediencie:
- 500 g Frankfurtských klobások
- 2 stredné mrkvy
- 2 stredné zemiaky
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 poháre hovädzieho vývaru (400 ml)
- 1 pohár smotany na varenie (200 ml)
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička korenia
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1 lyžička sušenej majoránky
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Príprava:
1. Očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvy a cibuľu na malé kocky.
2. Nakrájajte klobásy na kolieska.
3. V hrnci si rozohrejte olej, pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte do zlatova.
4. Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvy a klobásy do hrnca. Nechajte všetko zapražiť asi 10 minút.
5. Pridajte do hrnca paradajkový pretlak, hovädzi vývar, sladkú papriku, korenie, tymián a majoránku. Nechajte všetko variť asi 20 minút.
6. Na záver pridajte smotanu na varenie do polievky. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
7. Podávajte teplé a zdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Recept 2 – Frankfurtská polievka so smotanou, zeleninou a zemiakovými nočkami
Ingrediencie:
- 500 g Frankfurtských klobások
- 4 stredné zemiaky
- 1 cibuľka
- 1 mrkva
- 1 zelerový koreň
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 poháre hovädzieho vývaru (400 ml)
- 1 pohár smotany na varenie (200 ml)
- 2 lyžice múky
- 1 vajce
- 2 lyžice strúhanky
- soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
Príprava:
1. Očistite a nakrájajte zeleninu na malé kocky.
2. Nakrájajte klobásy na menšie kúsky.
3. Vmiesite múku, vajce, strúhanku, soľ a čierne korenie do zemiakových nočiek. Vytvarujte malé guličky a nechajte ich doležať.
4. V hrnci si rozohrejte olej, pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte do zlatova.
5. Pridajte nakrájanú zeleninu, klobásy a hovädzi vývar. Nechajte asi 15 minút variť.
6. Pridajte do polievky zemiakové nočky a nechajte ich variť, kým sa nevyplávajú na povrch.
7. Nakoniec primiešajte smotanu na varenie do polievky. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
8. Podávajte teplé a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Recept 3 – Frankfurtská polievka so smotanou a zemiakovými haluškami
Ingrediencie:
- 500 g Frankfurtských klobások
- 4 stredné zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 poháre hovädzieho vývaru (400 ml)
- 1 pohár smotany na varenie (200 ml)
- 2 vajíčka
- 2 šálky múky (240 g)
- soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
Príprava:
1. Očistite a nakrájajte zemiaky na malé kocky.
2. Nakrájajte klobásy na malé kúsky.
3. V mise zmiešajte múku, vajcia, soľ a vodu. Vytvorte z toho halušky.
4. V hrnci si rozohrejte olej, pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte do zlatova.
5. Pridajte nakrájané klobásy, zemiaky a hovädzi vývar do hrnca. Nechajte asi 15 minút väriť.
6. Pridajte do polievky zemiakové halušky a nechajte ich variť, kým nevyplávajú na povrch.
7. Nakoniec pridajte smotanu na varenie do polievky. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
8. Podávajte teplé a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Frankfurtská polievka so smotanou je lahodnou zahustenou a krémovou variáciou klasického nemeckého receptu. Tieto recepty zahrnujú rôzne druhy zeleniny spolu s klobásami a smotanou, ktoré vynikajú skutočne chutne a udiaľujú pocit zimy z vášho tela v zimných mesiacoch. Môžete tiež vyskúšať tento recept s vlastnými variáciami a rozšíriť tak vaše kuchárske zručnosti.