Ruská polievka Šči

Tu je recept na ruskú polievku Šči po slovensky:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 200 g bravčovej masti
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 pór, nakrájaný na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • kyslá smotana na podávanie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Ruská polievka Šči

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte bravčovú mast a pridajte cibuľu. Smažte cibuľu, kým sa nezačne zlatisto sfarbovať.
  2. Pridajte mrkvu, zemiaky, papriku, pór a cesnak a orestujte ich niekoľko minút.
  3. Pridajte kyslú kapustu a paradajkový pretlak a premiešajte.
  4. Zalejte všetko hovädzím vývarom a nechajte variť na miernom ohni asi 30-40 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Zmiešajte polievku pomocou mixéra, aby ste dosiahli hladkú konzistenciu.
  6. Ochutnajte polievku a pridajte soľ a čierne korenie podľa potreby.
  7. Podávajte polievku horúcu, s lyžicou kyslej smotany a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám táto slovenská verzia receptu na ruskú polievku Šči poslúži. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kapusty (čerstvej alebo kyslej)
  • 300 g hovädzieho alebo bravčového mäsa (s kosťou pre bohatšiu chuť)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1-2 bobkové listy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku (nepovinné)
  • Kyslá smotana na podávanie
  • Čerstvý kôpor alebo petržlen na posypanie

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Mäso umyte a nakrájajte na kocky. V hrnci so studenou vodou priveďte k varu. Po dosiahnutí varu, odstráňte penu, nastavte teplotu na strednú až nízku a varte asi 1-1,5 hodiny, kým nie je mäso mäkké.
  2. Príprava zeleniny:

    • Medzitým si pripravte zeleninu. Cibuľu a mrkvu nakrájajte na malé kocky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Kapustu nakrájajte na tenké prúžky (ak používate čerstvú).
  3. Smaženie zeleniny:

    • Na panvici rozohrejte rastlinný olej a osmahnite cibuľu do sklovita. Pridajte mrkvu a smažte ešte pár minút, kým je zelenina mäkká. Ak používate paradajkový pretlak, pridajte ho teraz a smažte ďalšie 2-3 minúty.
  4. Varíme polievku:

    • Keď je mäso hotové, vyberte ho z vývaru a nakrájajte na malé kúsky. Vývar preceďte, aby ste odstránili nečistoty. Do vývaru pridajte nakrájané zemiaky, kapustu, osmahnutú zeleninu a bobkové listy. Varíme na strednom ohni asi 20 minút.
  5. Pridanie mäsa a dochutenie:

    • Po 20 minútach pridajte nakrájané mäso späť do polievky. Na záver do polievky pridajte pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechajte ešte variť 5-10 minút.
  6. Podávanie:

    • Polievku podávajte horúcu, preliatu do hlbokých tanierov. Môžete ju podávať s kyslou smotanou a posypať čerstvým kôprom alebo petržlenom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

15 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na Šči je super! Kyslá kapusta dodáva polievke výnimočnú chuť a je to skvelé jedlo na zimu. Vždy, keď ho varím, cítim sa ako doma. Dúfam, že aj ostatní si ho obľúbia tak ako ja!

  2. MačkaMia píše:

    Wow, táto polievka vyzerá fantasticky! Nikdy som neskúšala robiť Šči sama, ale po prečítaní tohto receptu sa na to určite odvážim. Určite bude chutiť skvele s kyslou smotanou. Ďakujem za tipy!

  3. PohodaMan píše:

    Recept na ruskú polievku Šči je úžasný! Milujem všetky tieto ingrediencie a kombináciu chutí. Určite to vyskúšam a pozvem aj priateľov. Teším sa na spoločné chvíle pri stole s touto delikatesou!

  4. SlnečnýDníček píše:

    Musím povedať, že tento recept ma úplne nadchol! Šči je moja obľúbená polievka a takto pripravená musí byť vynikajúca. Neviem sa dočkať, kedy ju pripravím pre rodinu. Určite im bude chutiť!

  5. ZelenýJablko píše:

    Toto je presne ten recept, ktorý som hľadala! Ruská polievka Šči je niečo, čo mi vždy pripomína detstvo a rodinné stretnutia. Určite vyskúšam túto verziu s kyslou smotanou – znie to skvele!

  6. Jozko123 píše:

    Tento recept na polievku Šči vyzerá fantasticky! Milujem kyslú kapustu a s mäsom je to určite chutné. Určite to vyskúšam doma, už sa teším na tú skvelú chuť. Dobrú chuť všetkým!

  7. ZeleninaFan píše:

    Wow, konečne som našla recept na pravé Šči! Vždy som sa bála, že to nezvládnem, ale tento postup je jasný. Teším sa na varenie a verím, že to bude super. Ďakujem za zdieľanie!

  8. Smajlík99 píše:

    Polievka Šči znie skvele! Mám rád jednoduché recepty a tento vyzerá perfektne. Kyslá smotana na vrch? To je presne ono! Určite sa o to podelím so svojou rodinou. Dobrú chuť!

  9. KapustováKrálovna píše:

    To je presne tá polievka, ktorú potrebujem v týchto chladných dňoch! Kyslá kapusta a zelenina – ideálne kombinácie. Už sa teším, ako si pochutnám. Určite vyskúšam aj s kyslou smotanou!

  10. KuchárikMilo píše:

    Tak toto je presne jedlo pre moju dušu! Polievky milujem a Šči sú mojím favoritom. Recept je veľmi jednoduchý a výsledok určite bude úžasný. Ďakujem za inšpiráciu na večeru!

  11. Janko123 píše:

    Tento recept na Šči je úžasný! Milujem kapustu a táto polievka je presne to, čo potrebujem na chladné dni. Ďakujem za zdieľanie, určite to vyskúšam a prajem všetkým dobrú chuť!

  12. KocurkoMiau píše:

    Wow, Šči vyzerá skvele! Nikdy som to neskúšal, ale tento recept vyzerá veľmi jednoducho. Určite si to urobím cez víkend. Díky za tipy a inšpiráciu! Teším sa na túto pochúťku.

  13. Bublinka píše:

    Recept na Šči ma veľmi potešil! Mám rada tradičné jedlá a táto polievka vyzerá fantasticky. Urobím ju pre rodinu a verím, že si pochutnajú. Dobre ste to napísali, ďakujem!

  14. Cukrík88 píše:

    Super recept! Nikdy som nevedel, že je príprava Šči taká jednoduchá. Zelenina a kyslá kapusta sú skvelé kombinácie. Určite vyskúšam a teším sa na výsledok. Nech sa všetkým darí v kuchyni!

  15. ZelenýSlon píše:

    Tento recept na ruskú polievku Šči ma oslovil! Rád varím pre svoju rodinu a určite ich prekvapím touto lahôdkou. Máte fantastický spôsob písania receptov, teším sa na ďalšie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *