Rybia polievka

Ingrediencie:
– 500 g rýb (napr. pstruh, losos)
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pór
– 1 paprika
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica rajčinového pretlaku
– soľ, čierne korenie, korenie, mletá paprika, bobkový list
– olej na opraženie

 

Polievka z rýb

Postup:
1. Rybky namočíme do vody a dôkladne ich vyčistíme, odstránime šupiny a chrbtové kosti. Mäso rozkrájame na menšie kusy.
2. Na panvici s olejom osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme nakrájanú mrkvu, zemiaky, pór, papriku a paradajky. Zalejeme vodou a varíme, až sú ingrediencie mäkké.
4. Do vriacej zmesi zakomponujeme rajčinový pretlak a dochutíme soľou, korením, mletou paprikou a bobkovým listom.
5. Nakoniec pridáme nakrájané kúsky rýb a varíme ešte niekoľko minút, kým ryby nie sú hotové.
6. Podávame teplú polievku z rýb, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Makový koláčik s ovocím a posýpkou

Makový koláčik s ovocím a posýpkou

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *