Ingrediencie:
– 250 g sušených hráškov
– 1 väčšia cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlenová vňať na ozdobenie
Rýchla hrachová polievka od Mačingovej
Postup:
1. Sušené hrášok necháme predvariť vo vode podľa návodu na obale.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme na drobné kúsky. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.
3. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa stanú vzdušne zlatisté.
4. Do hrnce pridáme orestovanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky. Zalejeme zeleninovým vývarom.
5. Pridáme predvarený hrášok a necháme všetko variť, až kým sa zelenina zmäkne.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Polievku rozmixujeme na jemnú konzistenciu pomocou mixéra.
8. Servírujeme s drobne nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.