Možno si váš oftalmológ myslí, že mrkvy je nikdy dosť. Je výživná, lahodná, prospešná pre oči, ale aj prispieva k chuti.
Odporúčam navštíviť aj tento recept na rýchlu krémovú polievku z mrkvy.
Rýchla mrkvová polievka s cestovinou
Tento recept vám predklada rýchlu mrkvovú polievku s cestovinou:
Ingrediencie:
- 500 g mrkvy, olúpanej a nakrájanej na drobné kúsky
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 g cestovín, podľa vlastnej preferencie
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky na zdobenie (napríklad petržlen)
Pokyny:
- Na hrnci rozohrejte kvapku oleja alebo masla a pridajte cibuľu. Opečte ju, až kým nezmäkne a nezasvieti.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a cesnak. Popražte pár minút, až kým nezmäknú.
- Približne polovicu mrkvy a cibule odložte bokom (bude používaná na ozdobu na konci).
- Do hrnca pridajte zeleninový vývar s ostatnou mrkvou a cibuľou. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Dajte variť a nechajte variť približne 15-20 minút, kým mrkva nezhustne.
- Uvarenú zmes dôkladne rozmixujte, kým nebude jemná a hladká.
- Vráťte zmes späť do hrnca a pridajte cestoviny. Varíme, kým nevyrastú do al dente.
- Podávajte teplú polievku s ozdobou z odloženej mrkvy a cibule. Môžete pridať aj čerstvé bylinky na dekoráciu.
Tento recept vám prináša rýchlu a chutnú mrkvovú polievku s cestovinou. Nezabudnite si ju vychutnať s čerstvým chlebom alebo krekrami. Prajem dobrú chuť!
2ň
Mrkvová polievka je obľúbenou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly a zdravý recept. Kombinácia mrkvy a cestovín vytvára jedinečné jedlo plné chutí a výživových látok. V tomto príspevku vás naučíme, ako pripraviť vynikajúcu mrkvovú polievku s cestovinou za menej ako 30 minút!
Ingrediencie na mrkvovú polievku
Na prípravu tejto polievky budete potrebovať:
- 4 stredné mrkvy, olúpané a nakrájané
- 1 stredná cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 zemiak, nakrájaný na kocky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 g cestovín (napríklad krátke makaróny)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olivový olej na praženie
Postup prípravy polievky
- Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu s cesnakom. Opečte ich do sklovita.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak, osmahnite 5 minút.
- Nalejte zeleninový vývar a varte, až kým zelenina nezmäkne (približne 15 minút).
- Ako zelenina zmäkne, použite tyčový mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
- Pridajte cestoviny a varte podľa pokynov na obale.
- Okoreníme soľou a korením podľa chuti, môžete podávať!
Táto mrkvová polievka je vynikajúcim spôsobom, ako obohatiť svoju stravu o zdravé ingrediencie a potešiť seba aj svojich blízkych. Je to nielen jednoduché, ale aj chutné jedlo, ktoré sa hodí pre každé ročné obdobie!