Pokiaľ hľadáte rýchly a jednoduchý recept na polievku s mäsovými knedličkami, tu je pre vás návod:
Ingrediencie:
- 500 g mäsa (hovädzina, bravčovina alebo kuracina), nakrájané na malé kusy
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, rozkrájané na kocky
- 1 lyžica oleja
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 g múky
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky papriky
- petržlen na dekoráciu
Rýchla polievka s mäsovými knedličkami
Postup:
- V hrnci rozohrejte olej a naň pridajte cibuľu, ktorú orestujte, kým nezmäkne. Potom pridajte mäso a restujte ho, kým nezíska zlatistú farbu.
- Potom pridajte mrkvu a zemiaky, a ďalej orestujte ešte niekoľko minút.
- Zalejte zeleninovým vývarom a dochuťte soľou a korením. Varíme, až kým sa zelenina nezmäkne.
- Medzitým si pripravte knedličky. V miske spojte múku, vajce a papriku. Uhnietite cesto a nechajte ho odpočívať asi 10 minút.
- Pomocou lyžice alebo rúk tvarujte malé guličky z cesta a opatrne ich vložte do varenej polievky.
- Varíme polievku ešte dodatočných 10-15 minút, až kým knedličky nie sú uvarené.
- Pred servírovaním posypte polievku čerstvým petržlenom.
Táto rýchla polievka s mäsovými knedličkami je výživná a uspokojí vašu chuť. Dobrú chuť!
2) Rýchla polievka s mäsovými knedličkami
Ingrediencie:
Na mäsové knedličky:
- 250 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie alebo kuracie)
- 1 malé vajce
- 2-3 lyžice strúhanky
- 1 strúčik cesnaku (môže byť aj sušený)
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1 lyžička mletého majoránu (nepovinné)
Na polievku:
- 1,5 litra zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 2 stredné zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 mrkva, nakrájaná na kolieska
- 1 cibuľa, nadrobno nasekaná
- 1 strúčik cesnaku, rozkrájaný na tenké plátky
- 100 g mrazeného hrášku (nepovinné)
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 2 lyžice oleja
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Príprava mäsových knedličiek:
- V miske spojte mleté mäso, vajce, strúhanku, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a majorán.
- Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie skombinovali. Zmes by mala byť kompaktná.
- Zo vzniknutej zmesi tvarujte drobné knedličky (priemer približne 2-3 cm).
-
Príprava polievky:
- V hrnci rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte na strednom ohni, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
- Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a cesnak a krátko restujte.
- Prilejte vývar a pridajte na var. Potom znížte teplotu a varte asi 10 minút, kým zemiaky a mrkva nie sú mäkké.
-
Varenie knedličiek:
- Do vriacej polievky opatrne vložte mäsové knedličky. Varíme ich približne 10-15 minút, alebo kým nie sú hotové.
-
Dokončenie polievky:
- Ak používate mrazený hrášok, pridajte ho do polievky zhruba 5 minút pred koncom varenia.
- Ochutnajte a podľa potreby dosoľte alebo okoreňte.
-
Servírovanie:
- Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!