Tu je stručný a jednoduchý recept na polievku z kyslej kapusty a nakladaných uhoriek:
Suroviny:
- 1 veľká cibuľa, nasekaná na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 2 lyžice oleja
- 400 g kyslej kapusty, umytej a nasekanej na menšie kúsky
- 200 g nakladaných uhoriek, rozkrájaných na kúsky
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 2 lyžice kyslej smotany (nepovinné)
- kôpor na dekoráciu (nepovinné)
Rýchla polievka z kyslej kapusty a nakladaných uhoriek
Postup:
- V hrnci zahrejte olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, až kým nezačnú zlatnúť.
- Pridajte nakrájanú kyslú kapustu a varte na miernom ohni asi 5 minút, aby sa zjemnila.
- Vložte nakladané uhorky a zeleninový vývar. Nechajte zmes variť približne 15-20 minút, aby sa chute spojili a polievka sa dostatočne prehriala.
- Ochuťte a podľa potreby pridajte soľ a čierne korenie.
- Servírujte horúcu polievku s lyžicou kyslej smotany na vrchu a ozdobte kôprom.
Táto polievka je skvelá na chladné dni a môžete ju podávať ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k hlavnému chodu. Prajeme vám dobrú chuť!
2) Rýchla polievka z kyslej kapusty a nakladaných uhoriek
Rýchla polievka z kyslej kapusty patrí medzi obľúbené jedlá, ktoré vás zahrejú a povzbudia. Jedná sa o jednoduchý recept, ktorý zvládnete za pár minút. Kyslá kapusta a nakladané uhorky sú základné suroviny, ktoré dodajú polievke jedinečnú chuť. V tejto polievke sú spojené sladké, kyslé a jemne korenisté chute, takže si na nej určite pochutíte.
Ingrediencie na prípravu
Aby ste si mohli pripraviť túto lahodnú polievku, budete potrebovať:
- 1 liter zeleninového vývaru
- 300 g kyslej kapusty
- 2-3 nakladané uhorky
- 1 cibuľu
- 2 zemiaky
- 1 mrkvu
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžicu oleja
- strúčik cesnaku (nepovinné)
Postup prípravy polievky
Začnite nahrubo pripravením zeleniny. Cibuľu nakrájajte na malé kocky, zemiaky a mrkvu na menšie kúsky. V hrnci s olejom orestujte cibuľu do zlatohnedej farby. Potom pridajte mrkvu a zemiaky a opražte ich niekoľko minút, kým sa nezjemnia.
Následne do hrnca pridajte kyslú kapustu a nakladané uhorky nakrájané na malé kusy. Dobre premiešajte a zalejte zeleninovým vývarom. Nechajte variť asi 15-20 minút, kým zemiaky a mrkva nie sú dostatočne uvarené.
Na záver ochutnajte polievku a podľa vlastnej chuti pridajte soľ, korenie a prípadne strúčik cesnaku. Keď je polievka hotová, podávajte ju teplú so čerstvým chlebom alebo chlebovými krutónmi. Táto rýchla polievka z kyslej kapusty a nakladaných uhoriek je výbornou voľbou na rýchly obed alebo večeru. Prajeme vám dobrú chuť!