Pripravte si tieto ingrediencie na ryžový nákyp s tvarohom:
- 200 g ryže
- 500 ml mlieka
- 200 g tvarohu
- 2 vajcia
- 80 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- štipka soli
- 50 g masla
Ryžový nákyp s tvarohom
Postup prípravy:
- Najprv uvarte ryžu. V hrnci zohrejte mlieko a pridajte ryžu. Varíme podľa pokynov na obale, kým ryža nezmäkne a väčšina mlieka sa neodparí.
- V ďalšej miske spojte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Všetko dôkladne rozmixujte.
- Akonáhle je ryža hotová, vložte do nej maslo a dôkladne premiešajte, aby sa maslo rozpustilo.
- Potom pridajte zmes tvarohu do ryžovej hmoty a znovu dôkladne premiešajte.
- Pripravenú zmes nalejte do vymastenej formy na pečenie.
- Nákyp pečte v predhriatej rúre na 180 °C zhruba 30 až 40 minút, kým získa zlatistú farbu a nezhustne.
- Nechajte nákyp vychladnúť pred servírovaním. Môžete ho ozdobiť čerstvým ovocím alebo poprášiť kakaom.
Prajem dobrú chuť! Ak sa objavia akékoľvek otázky, neváhajte ma kontaktovať.
2) Ryžový nákyp s tvarohom
Ingrediencie:
- 200 g ryže
- 500 ml mlieka
- 3 veľké vajcia
- 250 g tvarohu
- 100 g cukru (podľa osobnej chuti)
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- Štipka soli
- 50 g masla (na vymastenie formy)
- Hrozienka alebo iné sušené ovocie (voliteľné)
- Citrónová kôra (voliteľné)
Postup:
-
Príprava ryže:
- Uvarte ryžu v osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď je ryža pripravená, sceďte ju a nechajte vychladnúť.
-
Zmes tvarohu:
- V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne zamiešajte, aby ste dosiahli hladkú zmes.
-
Spojenie ingrediencií:
- Do tvarohovej zmesi pridajte uvarenú ryžu a opatrne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Ak máte záujem, môžete pridať hrozienka alebo nastrúhanú citrónovú kôru na dochutenie.
-
Príprava formy:
- Rúru predhrejte na 180 °C. Pekáč (približne 20×30 cm) dôkladne vymastite maslom.
-
Pečenie:
- Nalejte zmes do pripraveného pekáča a vyrovnajte povrch. Pečte v predhriatej rúre takých 30-40 minút, alebo kým nezískate zlatistú farbu, a stred nákypu bude pevný.
-
Chladenie a podávanie:
- Po upečení nechajte nákyp chvíľu vychladnúť. Servírujte ho teplý alebo studený, posypaný práškovým cukrom alebo s ovocím.
Prajeme dobrú chuť!
3)
Ingrediencie:
-
- 200 g ryže
- 500 ml mlieka
- 250 g tvarohu
- 2
- vejce
- 100 g sladidla
- 1 sáčok vanilkového cukru
- 1/2 balenia prášku na pečenie
- 100 g sušených hrozienok (nepovinné)
- Štipka soli
- Maslo na natrievanie formy
- Sladidlo na posypanie (podľa preferencií)
- Škorica (podľa preferencií, nepovinné)
Postup:
-
-
-
Varenie ryže: Ryžu dôkladne opláchnite a pripravte ju vo vriacej osolenej vode podľa návodu. Po dovarení ju sceďte a nechajte vychladnúť.
-
Zmýšlanie tvarohovej zmesy: V miske spojte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Použite vidlicu alebo mixér na dosiahnutie hladkej konzistencie.
-
Integrácia prísad: K tvarohovej zmesi pridajte vychladnutú ryžu a hrozienka (ak ich zamýšľate použiť). Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
-
Príprava formy: Rúru predohrejte na 180 °C. Formu na pečenie, či už hlinenú alebo sklenenú, vymastite maslom a môžete ju posypať aj cukrom (nepovinné).
-
Pečenie: Zmes preložte do pripraveného nádoby a rovnomerne ju rozložte. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým povrch nákypu nie je zlatohnedý a dobre prepečený.
-
Podávanie: Nechajte nákyp trocha vychladnúť pred servírovaním. Môžete posypať cukrom alebo škoricou podľa chuti.
-
-
Tipy:
-
-
- Ryžový nákyp môžete servírovať teplý alebo studený.
- Na ozdobu môžete pridať čerstvé ovocie, džem alebo šľahačku.
-
Prajem dobrú chuť!