Ryžový nákyp s tvarohom

Pripravte si tieto ingrediencie na ryžový nákyp s tvarohom:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 200 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 80 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 50 g masla

Ryžový nákyp s tvarohom

Postup prípravy:

  1. Najprv uvarte ryžu. V hrnci zohrejte mlieko a pridajte ryžu. Varíme podľa pokynov na obale, kým ryža nezmäkne a väčšina mlieka sa neodparí.
  2. V ďalšej miske spojte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Všetko dôkladne rozmixujte.
  3. Akonáhle je ryža hotová, vložte do nej maslo a dôkladne premiešajte, aby sa maslo rozpustilo.
  4. Potom pridajte zmes tvarohu do ryžovej hmoty a znovu dôkladne premiešajte.
  5. Pripravenú zmes nalejte do vymastenej formy na pečenie.
  6. Nákyp pečte v predhriatej rúre na 180 °C zhruba 30 až 40 minút, kým získa zlatistú farbu a nezhustne.
  7. Nechajte nákyp vychladnúť pred servírovaním. Môžete ho ozdobiť čerstvým ovocím alebo poprášiť kakaom.

Prajem dobrú chuť! Ak sa objavia akékoľvek otázky, neváhajte ma kontaktovať.

 

Ryžový nákyp s tvarohom - 2

2) Ryžový nákyp s tvarohom

Ingrediencie:

  • 200 g ryže
  • 500 ml mlieka
  • 3 veľké vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 100 g cukru (podľa osobnej chuti)
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 50 g masla (na vymastenie formy)
  • Hrozienka alebo iné sušené ovocie (voliteľné)
  • Citrónová kôra (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava ryže:

    • Uvarte ryžu v osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď je ryža pripravená, sceďte ju a nechajte vychladnúť.
  2. Zmes tvarohu:

    • V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Dôkladne zamiešajte, aby ste dosiahli hladkú zmes.
  3. Spojenie ingrediencií:

    • Do tvarohovej zmesi pridajte uvarenú ryžu a opatrne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Ak máte záujem, môžete pridať hrozienka alebo nastrúhanú citrónovú kôru na dochutenie.
  4. Príprava formy:

    • Rúru predhrejte na 180 °C. Pekáč (približne 20×30 cm) dôkladne vymastite maslom.
  5. Pečenie:

    • Nalejte zmes do pripraveného pekáča a vyrovnajte povrch. Pečte v predhriatej rúre takých 30-40 minút, alebo kým nezískate zlatistú farbu, a stred nákypu bude pevný.
  6. Chladenie a podávanie:

    Rebierka na ražni s bylinkami

    Rebierka na ražni s bylinkami

    Čítať viac »

    • Po upečení nechajte nákyp chvíľu vychladnúť. Servírujte ho teplý alebo studený, posypaný práškovým cukrom alebo s ovocím.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

3)

Ingrediencie:

    • 200 g ryže
    • 500 ml mlieka
    • 250 g tvarohu
    • 2
      • vejce
      • 100 g sladidla
      • 1 sáčok vanilkového cukru
      • 1/2 balenia prášku na pečenie
      • 100 g sušených hrozienok (nepovinné)
      • Štipka soli
      • Maslo na natrievanie formy
      • Sladidlo na posypanie (podľa preferencií)
      • Škorica (podľa preferencií, nepovinné)

Postup:

      1. Varenie ryže: Ryžu dôkladne opláchnite a pripravte ju vo vriacej osolenej vode podľa návodu. Po dovarení ju sceďte a nechajte vychladnúť.

      2. Zmýšlanie tvarohovej zmesy: V miske spojte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Použite vidlicu alebo mixér na dosiahnutie hladkej konzistencie.

      3. Integrácia prísad: K tvarohovej zmesi pridajte vychladnutú ryžu a hrozienka (ak ich zamýšľate použiť). Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.

      4. Príprava formy: Rúru predohrejte na 180 °C. Formu na pečenie, či už hlinenú alebo sklenenú, vymastite maslom a môžete ju posypať aj cukrom (nepovinné).

      5. Pečenie: Zmes preložte do pripraveného nádoby a rovnomerne ju rozložte. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým povrch nákypu nie je zlatohnedý a dobre prepečený.

      6. Podávanie: Nechajte nákyp trocha vychladnúť pred servírovaním. Môžete posypať cukrom alebo škoricou podľa chuti.

Tipy:

      • Ryžový nákyp môžete servírovať teplý alebo studený.
      • Na ozdobu môžete pridať čerstvé ovocie, džem alebo šľahačku.

Prajem dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    20 Komentárov

    1. Janko123 píše:

      Tento recept na ryžový nákyp s tvarohom vyzerá fantasticky! Uvaril som ho pre rodinu a všetci boli nadšení. Je to jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa perfektne hodí na dezert alebo ako snack. Odporúčam pridať hrozienka!

    2. MichaelaK píše:

      Milujem tento recept! Ryžový nákyp je mojou obľúbenou pochúťkou z detstva. Vždy mi pripomenie domov a rodinné večere. Tvaroh dodáva nádhernú krémovosť. Určite ho pripravím znova a znova, skvelé tipy ako ozdobiť!

    3. PlayfulPanda píše:

      Tento nákyp je úžasný! Môj syn ho zbožňuje a ja tiež. Je to rýchly spôsob, ako urobiť niečo zdravé a chutné. Pridala som citrónovú kôru, čo mu dodalo skvelý chuťový rozmer. Skvelý recept, ďakujem!

    4. ZuzanaM píše:

      Tento recept na ryžový nákyp ma nadchol! Je veľmi jednoduchý na prípravu a chuti fantasticky. Piekla som ho pre návštevu a všetci si ho chválili. Pridaním vanilkového cukru získal ešte lepšiu chuť! Odporúčam!

    5. KreativnyKocur píše:

      Wow, ryžový nákyp je úplne skvelý! Skúsila som variáciu s hrozienkami a bol perfektný. Môj manžel povedal, že je to najlepší dezert, aký sme mali za dlhú dobu. Ďakujem za tento úžasný recept!

    6. Svetlonoska píše:

      Tento ryžový nákyp je proste bomba! Urobila som ho podľa vášho postupu a bol hotový rýchlo. Chutí výborne aj studený aj teplý, čo je super pri servírovaní hostí. Zamilovala som si túto kombináciu tvarohu s ryžou!

    7. VtipnyVlk píše:

      ‚Dobrú chuť‘ dostalo úplne nový význam s týmto receptom! Moja mama ma naučila variť ryžu s tvarohom, ale váš spôsob je ešte lepší! Pečenie dodáva úžasnú chrumkavosť na vrchu. Určite skúsim znovu čoskoro.

    8. _Cukrik_ píše:

      ‚Dobrú chuť‘ sa stalo mojím obľúbeným heslom po vyskúšaní tohto receptu! Nákyp bol tak lahodný, že sme ho zjedenie za jedno posedenie. Nezabudol som pridať škoricu ako ste odporúčali – super voľba.

    9. __Jasmin__ píše:

      ‚Dobrú chuť‘ po upečení tohto nákypu sa stalo naším rodinným rituálom! Všetci sme nadšení jeho lahodnou chuťou aj vzhľadom. Rada experimentujem s rôznymi prísadami, takže budem skúšať aj iné varianty.

    10. _Stastny_Lev_ píše:

      ‚Dobrú chuť‘ vám prajem predtým než začnete piecť tento skvelý nákyp! Po jeho upečení som dostal len samé komplimenty od rodiny. Je to jednoduché a veľmi chutné jedlo – odporúčam vyskúšať každý kúsok!

    11. Mačka123 píše:

      Wow, tento recept na ryžový nákyp s tvarohom vyzerá naozaj skvele! Rád varím a tento by mohol byť perfektný na víkend. Myslím, že pridám aj nejaké hrozienka pre extra chuť. Určite to vyskúšam, díky za zdieľanie!

    12. JankoKolo píše:

      Tento recept je fantastický! Ryžový nákyp s tvarohom som ešte nikdy neskúšal, ale po prečítaní týchto pokynov sa už teším na prípravu. Určite sa bude páčiť celej rodine. Ďakujem za skvelé inšpirácie!

    13. Slniečko88 píše:

      Toto je presne to, čo som hľadala! Ryžový nákyp s tvarohom vyzerá tak chutne a pritom jednoducho sa pripravuje. Možno pridám aj citrónovú kôru, aby som tomu dala trošku sviežosti. Super recept, ďakujem!

    14. Bublinka19 píše:

      Milujem ryžové nákypy a tento recept vyzerá úžasne! Určite ho vyskúšam počas víkendu. Tvaroh a mlieko sú moje obľúbené ingrediencie, takže sa teším na túto dobrotu. Ďakujem za inšpiráciu!

    15. Kocúrko123 píše:

      Tento ryžový nákyp s tvarohom má určite potenciál stať sa mojím obľúbeným dezertom! Jednoduché ingrediencie a krásny postup ma veľmi oslovili. Už sa teším na jeho pečenie a ochutnanie!

    16. HonzíkPiknik píše:

      Čože? Tento recept ma úplne nadchol! Ryža s tvarohom znie ako úžasná kombinácia. Už si predstavujem tú lahodnú chuť po upečení. Ďakujem za skvelý tip na dezert pre rodinu!

    17. BoboMuffin píše:

      ‚Dobrú chuť‘ nemôže byť lepšie povedané pre takýto fantastický recept! Nákypy mám veľmi rád a tento s tvarohom vyzerá špeciálne chutne. Veľmi si cením, že si to zdieľal/a!

    18. _Veverička_12_ píše:

      ‚Wow!‘ Toto je presne ten druh jedla, ktorý milujem pripravovať doma! K tomu ešte čerstvé ovocie alebo škorica… ideálna kombinácia! Ďakujem za inšpirujúci recept!

    19. _MiriamNadhera_ píše:

      ‚Nákypy sú u nás doma vždy obľúbené!‘ Tento ryžový variant s tvarohom má určite svojich fanúšikov v mojej rodine tiež! Neviem sa dočkať výsledku – určite to bude delikátne!

    20. _ZelenyJablcko_ píše:

      ‚Skvelý nápad!‘ Tento recept je jednoduchý a zdá sa veľmi chutný. Určite ho vyskúšam najbližšie o víkende s deťmi; spolu si užijeme pečenie a potom aj ochutnávanie.