Sampinonová polievka so zeleninou je ľahké, chutné a zdravé jedlo, ktoré môžete pripraviť na obed alebo večeru. Tu je jednoduchý recept po slovensky:

Potrebujete:
– 500 g sampinónov
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 1 malú zelerovú koreňovú zeleninu
– 1 petržlenovú koreňovú zeleninu
– 1 zelenú papriku
– 1 polievkovú lyžicu masla
– 1 liter zeleninového vývaru (alebo vody)
– Soľ a korenie podľa chuti
– Kôpor alebo petržlen na posypanie

 

Šampinónová polievka so zeleninou

Postup:
1. Najprv si pripravíme zeleninu. Očistíme a nakrájame sampinóny na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky. Mrkvu, zeler a petržlen očistíme a nakrájame na malé kocky. Zelenú papriku umyjeme a nakrájame ju tiež na malé kúsky.

2. Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.

3. Potom pridáme nakrájané sampinóny a orestujeme ich do zmäknutia.

4. Do hrnca pridáme zeleninový vývar (alebo vodu) a necháme zavrieť. Potom pridáme nakrájanú zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen a papriku).

5. Polievku necháme variť približne 20 minút, kým sa zelenina zmäkne.

6. Na záver dochutíme soľou a korením podľa chuti. Môžeme pridať aj ďalšie bylinky a korenie, ako je napríklad rozmarín, tymián alebo mletá paprika.

7. Polievku servírujeme teplú s posypkou z kôpru alebo petržlenu.

Tento recept je skvelým spôsobom, ako využiť sezónnu zeleninu a zároveň si dopriať chutné a zdravé jedlo.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *