Pokiaľ hľadáte návod na prípravu Segedínskeho guláša z diviny po slovensky, ponúkame vám jednoduchý postup:
Ingrediencie:
- 500 g divinového mäsa (napríklad srnčie, diviačie alebo jelenie) narezaného na malé kusy
- 1 veľká cibuľa, na jemno nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, na jemno nasekané
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 lyžice mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletého korenia (napr. čierneho alebo korenia vhodného na divinu)
- 3 zemiaky, ošúpané a nakrájané na malé kocky
- 2 lyžice jablčného octu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- 200 ml smotany na varenie
- kôpor alebo petržlen na ozdobu
Segedínsky guláš z diviny
Postup:
- Divinu osolíme a necháme ju chvíľu odpočívať.
- Na panvici si prípravíme olej a orestujeme na ňom cibuľu spolu s cesnakom, kým nezhnednú.
- Pridáme divinu a restujeme ju zo všetkých strán, až kým nie je dobre prepražená.
- Vložíme sladkú papriku a korenie na divinu, premiešame a opražíme cca 1-2 minúty.
- Pridajte zemiaky, ocot a dostatočné množstvo vody tak, aby všetko bolo dobre ponorené. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, kým nie je divina jemná.
- Ako posledné, vmiešame smotanu do guláša a ešte chvíľku varíme, aby sa chute spojili.
- Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.
- Servírujeme s knedľou alebo knedličkami a ozdobíme kôprom alebo petržlenom.
Dúfam, že tento recept vám pomôže pri vytváraní vynikajúceho Segedínskeho guláša z diviny po slovensky! Ak potrebujete ďalšie informácie, neváhajte sa na nás obrátiť. Prajem dobrú chuť!
2) Segedínsky guláš z diviny
Segedínsky guláš patrí medzi najobľúbenejšie pokrmy slovenskej kuchyne. Kombinácia mäsa, kapusty a intenzívnych korenín vytvára unikátnu chuť, ktorú si obľúbite. Tento recept je obohatený o divinu, čo mu dodáva ešte bohatšiu aromatickú hĺbku a originalitu. V nasledujúcich riadkoch vám ukážeme, ako si pripraviť túto lahodnú delikatesu.
Na prípravu segedínskeho guláša z diviny budete potrebovať:
- 600 g divinového mäsa (napríklad srnčie, kačacie alebo diviak)
- 400 g kyslej kapusty
- 2 veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 2 lyžice mletej papriky
- 1 lyžica celého čierneho korenia
- 1 bobkový list
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na opraženie
- voda podľa potreby
Postup na prípravu segedínskeho guláša
1. Najprv nakrájame divinové mäso na kúsky a cibuľu na jemno. Zohrejeme olej na panvici a pridáme cibuľu. Smažíme do zlatožltej farby, potom pridáme nakrájané mäso.
2. Mäso opražíme zo všetkých strán, až kým nebude pekne hnedé. Potom pridáme mletú papriku, na kocky nakrájanú mrkvu a cesnak, spolu s bobkovým listom. Všetko dôkladne premiešame a podusíme niekoľko minút.
3. Následne pridáme kyslú kapustu a podlejeme vodou tak, aby bolo všetko len jemne ponorené. Necháme guláš variť na miernom ohni hodinu, pričom ho pravidelne premiešame. Ak je potrebné, dochutíme soľou a čiernym korením.
4. Guláš je pripravený, keď je mäso krásne jemné a všetky chute sa skvele prepojili. Podávajte ho s čerstvým chlebom alebo knedľou. Prajem dobrú chuť!