Sladké tekvicové lievance

Práve pripravujem jednoduchý recept na sladké tekvicové lievance. Tu je:

Suroviny:

  • 1 1/2 šálky múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej muškátového orieška
  • 1/4 čajovej lyžičky mletej zázvorovej korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Vlhká zmes

  • 1/2 šálky tekvicového pyré
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky bielych kryštálových cukrov
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1 veľké vajce
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Náplň (voliteľná)

  • 1/2 šálky hladkej tekvicovej náplne (napríklad zaváraniny)
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

 

Sladké tekvicové lievance

Návod na prípravu

  1. V jednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, muškátový oriešok, zázvorové korenie a soľ. Odstavte.
  2. V druhej miske zmiešajte tekvicové pyré, hnedý cukor, biely kryštálový cukor, mlieko, vajce, olej a vanilkový extrakt. Dobré premiešajte.
  3. Vytvorte jamku vo vysokej časti suchej zmesi a nalejte do nej tekvicovú zmes. Pomaly zmiešajte suche a mokre zložky, až kým nevznikne hladké cesto. Ak chcete, pridajte tekvicovú náplň a škoricu a ďalej premiešajte.
  4. Rozohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a nechajte ju potom zahriať. Striekajte olej alebo rozpustený maslo na panvicu.
  5. Lyžičkou alebo meracou lyžičkou nalejte cesto na panvicu, aby vznikli malé placky. Nechajte sa opiecť zo všetkých strán, kým nebudú zlatohnedé.
  6. Opáčte s presným zvyškom cesta.
  7. Servírujte sladké tekvicové lievance ešte teplé s javorovým sirupom, karamelovou omáčkou alebo šľahačkou.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *