Soljanka je často pripravovaná v strednej a východnej Európe, najmä v krajinách bývalého Sovietskeho zväzu. Je to hustý a bohatý polievkový pokrm, ktorý je obľúbený v chladných zimných mesiacoch. Tu je recept na soljanku po slovensky:

Suroviny:
– 500 g mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie), nakrájané na kocky
– 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
– 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
– 1 veľká uhorka, nakrájaná na kocky
– 100 g klobásy, nakrájanej na kolieska
– 1 konzerva pikantných nakladaných paprík, nakrájaná na kúsky
– 1 konzerva zelených olív, nakrájaných na kolieska
– 3 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 liter mäsovej polievky
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– 1 lyžica horčice
– 1 lyžica octu
– soľ, čierne korenie, mletá paprika, mletá paprika, rasca na dochutenie

 

Soljanka polievka – Recept

Postup:

1. Na panvici rozohrejte olej a opečte na ňom mäso, kým nebude zlatisto hnedé. Potom pridajte cibuľu a cesnak a orestujte do zlatova.

2. Pridajte do panvice papriku, uhorku, klobásu, papriku, olivy a nakladané papriky. Opekajte ešte pár minút.

3. Pridajte zemiaky a mäsovú polievku. Pridajte paradajkový pretlak, horčicu, ocot a korenie a nechajte variť asi 20-30 minút, kým zemiaky nezmäknú.

4. Dochutite soľou, korením a rascom podľa chuti.

5. Podávajte horúcu polievku s plátkom čerstvého chleba.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *