Šošovicový prívarok s pomaly pečeným bravčovým

 

Prívarok zo šošovice s pomaly pečeným bravčovým mäsom.

Tento jednoduchý recept spája intenzívne chute šošovice a pomaly pečeného bravčového. Tučné a ľahko stráviteľné bravčové mäso v kombinácii s vlákninou bohatšou šošovice vytvára výživný a zasýtiaci zážitok pri jedle.

Zloženie:

  • 250 g šošovice (zelená alebo hnedá)
  • 500 g bravčového mäsa (napríklad plece alebo hýbka)
  • 1 veľká cibuľa (ideálne biela)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 plechovka paradajok (400 g)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

 

Prívarok zo šošovice s pomaly pečeným bravčovým mäsom

Postupovanie:

  1. Bravčové mäso nakrájajte na približne 2-centimetrové kusy a ochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
  2. V hlbokom hrnci zohrejte rastlinný olej a opražte bravčové mäso, kým nezíska zlatistú farbu z každej strany.
  3. Po opražení vyberte mäso z hrnca a do podušenej cibule a cesnaku v miske vložte našu pochúťku. Pridajte na malé kocky nakrájané mrkvy a zemiaky a restujte ich asi 5 minút, až kým zelenina nezmäkne.
  4. Potom pridajte šošovicu a paradajky, do hrnca vráťte opečené bravčové mäso a nalejte zeleninový vývar. Ochuťte soľou a korením podľa potreby.
  5. Umiete panvicu s obsahom do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a varte 1 až 1,5 hodiny, kým šošovica nie je mäkká a vývar nezíska príjemnú chuť.
  6. Podávajte teplé a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok s pomaly pečeným bravčovým - 2

Veľkonočná plnka s hubami

Veľkonočná plnka s hubami

Čítať viac »

2) Šošovicový prívarok s pomaly pečeným bravčovým

Ingrediencie:

Na pomaly pečené bravčové:

  • 1 kg bravčového pleca
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička papriky (sladkej)
  • 1 lyžička tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 300 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo hospodársky)
  • 2 lyžice sójovej omáčky

Na šošnicový prívarok:

  • 300 g šošovice (voľte ideálne červenú alebo zelenú)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 2 mrkvy (nasekané)
  • 1 zemiak (nasekaný na kocky)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

Príprava bravčového:

  1. Predohrejte rúru na 150 °C.
  2. Bravčové plece opatrne osolte a okoreňte čiernym korením.
  3. V panvici rozohrejte
    1. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmahnite nakrájanú cibuľu do priesvitna. Pridajte prelisovaný cesnak a rýchlo osmažte.
    2. Nasypte mletú papriku a tymianné bylinky, dobre premiešajte.
    3. Túto zmes rovnomerne natrite na bravčové plece a položte do pekáča. Pridajte vývar a sójovú omáčku.
    4. Pekáč zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre asi 3 hodiny, kým nebude mäso jemné.

    Príprava šošovicového gulášu:

    1. Na stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Opražte do zlato-hneda.
    2. Pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú mrkvu a zemiak. Smažte približne 5 minút.
    3. Vložte šošovicu, paradajkový pretlak, mletú rascu, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
    4. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Znížte teplo a varte na slabom ohni asi 20-25 minút, alebo kým šošovica nie je mäkká.
    5. Ak je to nutné, ochutnajte a prípadne dochuťte.

    Servírovanie:

    1. Keď je bravčové mäso upečené, vyberte ho z rúry a nechajte chvíľu oddychovať.
    2. Na tanier podávajte šošovicový guláš a na vrch nakrájané pomaly pečené bravčové.
    3. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Mačka123 píše:

    Tento recept je úžasný! Šošovicový prívarok s bravčovým je skvelá kombinácia. Pripravil som ho pre rodinu a všetkým veľmi chutilo. Chcem skúsiť aj iné variácie, určite sa k tomuto receptu ešte vrátim. Odporúčam!

  2. Bublinková princezná píše:

    Wow, tento šošovicový prívarok vyzerá skvele! Milujem, ako sa kombinujú chute šošovice a bravčového mäsa. Je to jednoduché a výživné jedlo, ktoré si pripravím častejšie. Ďakujem za super recept!

  3. FunkyKocúr píše:

    Super recept na šošovicový prívarok! Nikdy ma nenapadlo kombinovať ho s pomaly pečeným bravčovým. Určite to vyskúšam! Všetky ingrediencie sú dostupné a výsledok vyzerá veľmi chutne. Odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo!

  4. Zlatý medveď píše:

    Toto jedlo je presne to, čo som hľadal! Šošovica s bravčovým mäsom znie ako dokonalá kombinácia chutí. Nielenže je to zdravé, ale aj sýte. Teším sa na vyskúšanie a verím, že chutilo aj mojej rodine!

  5. Svetlík88 píše:

    Nádherný recept! Šošovicový prívarok so pomaly pečeným bravčovým znie fantasticky. Milujem jednoduché a výživné jedlá, a tento recept určite zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za inšpiráciu, nemôžem sa dočkať, až ho vyskúšam!