Určite! Tu je recept na skvelé špagety Carbonara:
Potraviny:
- 200 g špagiet
- 4 plátky slaniny, nakrájané na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 veľké vajcia
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- čerstvá petržlenová vňať
Špagety Carbonara – Bonvivani
Postup prípravy:
- Uvaríme špagety podľa pokynov na obale, aby boli al dente. Po uvarení ich sceďte a odložte nabok.
- Vo veľkej panvici na strednom ohni opražíme nakrájanú slaninu do zlatista a chrumkava. Slaninu potom vyberieme a uložíme bokom, pričom tuk necháme v panvici.
- Do zostávajúceho tuku pridáme pretlačený cesnak a opražíme ho približne jednu minútu, kým nezačne voňať.
- V samostatnej miske zmiešame vajcia so strúhaným parmezánom, nezabudneme pridať soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Uvarené špagety vložíme do panvice s cesnakom a dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Odstránime panvicu z ohňa a rýchlo zmiešame vajíčkovú a syrovú zmes, aby sa špagety dostatočne obalili. Teplo zo špagiet spôsobí, že sa vajcia zrazia a vytvoria krémovú omáčku.
- Pánev opäť na chvíľu zahrejeme na nízkom ohni a miešame, kým sa omáčka nespojití a trochu nezhustne.
- Pridáme opraženú slaninu.
- Podávame teplé špagety Carbonara s posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť a vychutnajte si svoje špagety Carbonara!
2) Špagety carbonára
Špagety Carbonara predstavujú tradičné jedlo talianskej kuchyne, ktoré je populárne na celom svete.
Tento pokrm sa vyznačuje jedinečnou kombináciou krémovej omáčky, slaniny a parmezánu, a je perfektné na rýchlu večeru pre rodinu alebo priateľov. Dnes vám predstavím recept, ktorý je autentický a plný chuti!
Na prípravu špagiet Carbonara budete potrebovať:
- 400 g špagiet
- 150 g pancetty alebo slaniny
- 3 veľké vajcia
- 100 g čerstvého parmezánu
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Postup prípravy
1. Najprv uvarte špagety v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
2. Medzitým nakrájajte pancettu alebo slaninu na drobné kocky a opražte ju na panvici na strednom ohni, až kým nebude chrumkavá.
3. V miske rozšľahajte vajcia a pridajte nastrúhaný parmezán. Nezabudnite dochutiť soľou a čiernym korením.
4. Keď sú špagety hotové, sceďte ich a ponechajte si trochu vody z varenia. Po pridaní špagiet do panvice so slaninou pridajte aj zmes vajec. Rýchlo miešajte, aby sa vajcia na horúcej panvici uvarili a vytvorili jemnú omáčku.
5. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia špagiet, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
6. Nakoniec ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a posypte zvyšným parmezánom. Podávajte horúce a vychutnajte si lahodné špagety Carbonara!