Objavte úžasný recept na špagety na Mimibazari. Tento ľahko pripravený a chutný pokrm vás zahreje a jeho realizácia je veľmi jednoduchá. Vyskúšajte toto jedlo s nádychom talianskej kuchyne už dnes!“
Ingrediencie:
- 350 g špagiet
- 400 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 400 g konzervovaných paradajok (najlepšie passata)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
Recepty na špagety – Mimibazar
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme špagety podľa pokynov na obale. Keď sú pripravené na skus, scedíme ich.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju do zlatista.
- Pridáme pretlačený cesnak a mleté mäso. Opečieme, kým nie je mäsko dostatočne prepečené.
- Následne primiešame pasírované paradajky, paradajkový pretlak, oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame a varíme pod pokrievkou zhruba 15-20 minút, kým sa omáčka nezhustne.
- Na záver vmiešame uvarené špagety do omáčky a dôkladne premiešame, aby sa všetky chute spojili.
- Podávame špagety s čerstvou bazalkou ako ozdobou.
Prajem vám dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa pýtať.
2) Špagety recepty – mimibazar
Ingrediencie:
- 250 g špagiet
- 400 g konzervovaných paradajok (alebo čerstvých, nasekaných)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 4-5 lístkov čerstvej bazalky (alebo 1 lyžička sušenej)
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava špagiet: Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a následne špagety. Varíme ich podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút, kým nie sú na skus akurát. Potom ich sceďte a odložte bokom.
-
Príprava omáčky: Na panvici zohrievajte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, smažte ich do mäkka a zlatiste (približne 3-4 minúty).
-
Pridanie paradajok: K cibuli a cesnaku pridajte konzervované paradajky (alebo čerstvé). Dobre premiešajte a nechajte variť na slabom ohni približne 10 minút, až sa omáčka zredukuje.
-
Dochutenie: Omáčku spravte chutnejšou pridaním soli, čierneho korenia a natrhnutej čerstvej bazalky (alebo sušenej). Dobre premiešajte.
-
Zmísenie: Uvarené špagety vmiešame do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
-
Servírovanie: Na tanieroch servírujte špagety s omáčkou, posypte parmezánom a ozdobte zvyšnou bazalkou.
Tip: Pre extra chuť môžete pridať štipku červeného korenia alebo trochu cukru do omáčky, ak sú paradajky príliš kyslé.
Dobrú chuť! 🍝