Tu je jednoduchý návod na prípravu špagiet s hovädzím mäsom:
Ingrediencie:
- 250 g špagiet (podľa potreby)
- 300 g hovädzieho mäsa (ideálne mletého)
- 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 400 g paradajkových konzerv alebo pasírovaných paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- strúhanka alebo parmezán
Recept na špagety s hovädzím mäsom
Postup:
- V hrnci osolte vodu a uvarte špagety podľa pokynov z obalu, potom ich sceďte.
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a opražte ho, kým nebude dobre prepečené a premixované.
- Do panvice pridajte paradajkové konzervy alebo pasírované paradajky spolu s pretlakom.
- Pridajte sušené oregano, bazalku, soľ a mleté čierne korenie podľa vlastných preferencií.
- Nechajte omáčku pokrývať na miernom ohni asi 15-20 minút pod zakrytým vekom, aby sa chute prepojili.
- Podávajte špagety s hovädzím mäsom ozdobené čerstvou bazalkou a prípadne posypané strúhankou alebo parmezánom.
Prajem dobrú chuť!
2) Špagety s hovädzím mäsom recept
Ak hľadáte rýchly a chutný recept na večeru, špagety s hovädzím mäsom sú skvelou voľbou! Toto klasické jedlo nevyžaduje veľa času, a jeho príprava je jednoduchá a efektívna. V nasledujúcich odsekoch vám priblížime všetko potrebné na jeho prípravu.
Predtým, ako začnete s varením, si pripravte nasledujúce ingrediencie:
- 400 g špagiet
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkového pretlaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 100 ml olivového oleja
- parmezán na posypanie
Postup prípravy
Teraz vám ukážeme, ako na to s prípravou špagiet s hovädzím mäsom:
- Na veľkej panvici zohrejte olivový olej, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a smažte ich do zlato hnedej farby.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a varte, až kým nezmení farbu. Počas varenia ho niekoľkokrát premiešajte.
- Pridajte paradajkový pretlak, dochuťte soľou a korením. Nechajte ešte asi 10 minút variť na slabom ohni.
- Medzitým v hrnci s osolenou vodou uvarte špagety podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút.
- Keď sú špagety hotové, sceďte ich a zmiešajte s mäsovou omáčkou.
- Na záver posypte nastrúhaným parmezánom a podávajte horúce!
Špagety s hovädzím mäsom sú nielen výnimočne chutné, ale aj sýte jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Prajem dobrú chuť!