Rád by som vám ukázal recept na cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou:
Potrebné suroviny:
- 250 g špagiet
- 200 g kreviet
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na šľahanie (s vyšším obsahom tuku)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie na ochutenie
- petržlen na dekoráciu
Špagety s krevetami v smotanovej omáčke
Návod na prípravu:
- Špagety varíme vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale, kým dosiahnu al dente (s malým skusom v strede). Opatrne ich scedíme.
- Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme jemne nakrájanú cibuľu do zlato-hnedej farby. Potom pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a krevety. Smažíme krevety z oboch strán približne 2-3 minúty, kým zmenia farbu na ružovú. Dochutíme soľou a korením.
- Do mixu pridáme smotanu, premiešame a varíme na miernom ohni okolo 3-4 minút, kým sa smotana zohreje a zahustí. Môžeme dodatočne dochutiť soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Smotanovú omáčku s krevetami servírujeme s uvarenými špagetami. Ozdobíme nasekaným petržlenom.
- Príjemnú chuť!
2) Špagety s krevetami a smotanovou omáčkou
Špagety s krevetami v smotanovej omáčke sú vynikajúcim jedlom, ktoré nadchne každého milovníka morských plodov. Tento skvelý recept spája jemnosť krémovej omáčky a sviežosť morských krevet, čím vytvára vyváženú večeru, ktorú si zamilujete.
Pre prípravu špagiet s krevetami a smotanovou omáčkou budete potrebovať tieto suroviny:
- 200 g špagiet
- 300 g čerstvých kreviet
- 1 šálku smotany na varenie
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g masla
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- čerstvý petržlen na dekoráciu
Návod na prípravu
1. Krok: V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte soľ. Do vriacej vody vložte špagety a varte ich podľa pokynov na obale.
2. Krok: Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte do zlatista.
3. Krok: Pridajte krevety a smažte ich, až zružovejú. Trvá to približne 3-4 minúty, v závislosti od veľkosti krevet.
4. Krok: Potom pridajte smotanu a dôkladne premiešajte. Nechajte omáčku variť 2-3 minúty, aby sa zahustila. Na záver pridajte parmezán a dochuťte soľou a korením.
5. Krok: Uvarené špagety scedíme a pridáme ich do omáčky. Dobre premiešajte, aby sa špagety obalili v krémovej omáčke.
6. Krok: Servírujte teplé, posypané čerstvým petržlenom a dodatočným parmezánom, ak máte chuť.
Vyskúšajte tento fantastický recept na špagety s krevetami a smotanovou omáčkou a vychutnajte si jedlo, ktoré vás určite poteší!