Dnes mám chuť na cestoviny, preto sa s vami podelím o recept na špagety, ktoré sú obľúbené u našej rodiny. Ak ich pripravím pár hodín po obede, musím variť ďalšie dávky.
Ak túžite, aby vaše jedlo vyzeralo ako na fotografii, môžete namiesto parajok použiť špenát, brokolicu a pridať aj kukuricu. Celá inšpirácia pri príprave jedla zostáva na vás.
Špagety s omáčkou z tuniaka
Príprava:
- Na plameni si postavte hrniec s vodou na varenie špagiet.
- Teraz pripravíme základnú omáčku. Do hlbokého taniera si vidličkou rozpučíme tuniaka a pridáme trošku olivového oleja, citrónovú šťavu a soľ. Dobre premiešame a necháme chvíľu odpočívať.
- Na pánvici zahrejeme trochu olivového oleja a k tomu pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Opekáme ich, až kým nezmäknú a nebudú zlatohnedé.
- Pridáme tuniakovú zmes a orestujeme ju spoločne s cibuľou a cesnakom.
- Medzitým si uvaríme špagety podľa pokynov na obale vo vriacej vode.
- Ako náhle sú špagety uvarené, scedíme ich a pridáme do pánvice s tuniakovou omáčkou. Dobre premiešame, aby sa omáčka rozložila rovnomerne po špagetách.
- Ak je treba, dochutíme soľou a korením a podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným parmezánom.
- Na záver môžete posypať aj ďalšími ingredienciami, ktoré ste použili v alternatívach vyššie.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Špagety s tuniakovou omáčkou
Špagety s omáčkou z tuniaka predstavujú obľúbené pokrm, ktorý je nielen chutný, ale aj rýchly a jednoduchý na prípravu.
Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú ľahké, a napriek tomu výživné jedlo na svižný obed alebo večeru. V nasledujúcich odskoch vám priblížime presný postup a potrebné suroviny na prípravu tohto lahodného pokrmu.
Na prípravu špagiet s omáčkou z tuniaka budete potrebovať:
– 250g špagiet
– 1 plechovku tuniaka vo vlastnej šťave (približne 150g)
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 400g konzervovaných paradajok
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 čajovú lyžičku sušeného oregana
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvý petržlen na dekoráciu (voliteľné)
Postup prípravy
1. Začnite tým, že si vykuríte špagety v osolenej vode, podľa pokynov na obale. Uistite sa, že sú al dente.
2. Kým sa špagety varia, pripravte omáčku. Na pánvici zahrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte na strednom ohni, až kým nezíska zlato-hnedú farbu.
3. Pridajte nadrobený cesnak a smažte ešte 1-2 minúty, kým nezacítiť jeho arómu.
4. Do panvice pridajte konzervované paradajky, tuniaka a oregano. Dobre premiešajte a nechajte variť asi 10 minút, aby sa chute spojili.
5. Na záver sceďte špagety a zmiešajte ich s tuniakovou omáčkou. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Podávajte horúce, ozdobené čerstvým petržlenom, ak je to podľa vašich preferencií.