Leto sa blíži a k osviežujúcim letným nápojom sa perfektné hodí tento chutný koláč, ktorý vás ohromí svojou chuťou.
Môžete sa pozrieť na tento skvelý videonávod.
2) Šťavnatý jablkový koláč
Jablkový koláč patrí medzi obľúbené dezerty, ktoré nám pripomínajú rodinné teplo a šťastné chvíle strávené s blízkymi.
Dnes sa zameriame na unikátny recept, ktorý je šťavnatý a nadýchaný, ideálny pre akúkoľvek udalosť. Pripravte sa na to, že váš domov sa naplní lahodnou arómou jabĺk a slávnostnou atmosférou!
Ingrediencie
Na prípravu tohto šťavnatého jablkového dezertu budeme potrebovať:
- 500 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 150 g masla
- 2 vajcia
- 500 g jabĺk
- 1 balenie prášku do pečiva
- Škorica a vanilka na ochutenie
- Štipka soli
Príprava
Na začiatok predhrejeme rúru na 180 °C. Medzitým si pripravíme jablká: očistíme ich, vyberieme jadierka a nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, škoricou a soľou. V inej miske vyšľaháme maslo s cukrom, do ktorého postupne pridáme vajcia a vanilku, až kým nebude zmes nadýchaná.
Následne pomaly pridávame suché ingrediencie k mokrej zmesi a miešame, kým sa všetko dôkladne nespojí. Na konci opatrne vmiešame nakrájané jablká, aby ostali krásne šťavnaté. Cesto nalejeme do vymastenej formy a pečieme približne 45 minút.
Keď váš šťavnatý jablkový koláč získa zlatisto-hnedú farbu, vyberte ho a nechajte vychladnúť. Podávajte teplý, posypaný práškovým cukrom alebo so zmrzlinou. Dobrú chuť!
3) Šťavnatý jablkový koláč
Jablkový koláč je veľmi populárny dezert, ktorý si obľúbite nielen pre jeho chuť, ale aj pre jednoduchú prípravu. V tomto recepte sa dozviete, ako na to, aby ste pripravili šťavnatý a voňavý jablkový koláč, ideálny pre každý slnečný deň. Urobte si pohodlie a pripravte sa na kulinársky zážitok!
Na prípravu šťavnatého jablkového dezertu budete potrebovať tieto zložky:
- 4 veľké jablká (najideálnejšie kyslé)
- 200 g hladkej múky
- 150 g cukru
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- Štipka soli
- Škorica (podľa chuti)
Príprava krok za krokom
Najskôr si nastavte rúru na 180 °C a pripravte plech na pečenie. Jablká ošúpte, zbavte jadier a nakrájajte na tenké plátky. V miske vymiešajte maslo s cukrom a postupne pridajte vajcia. Potom dochuťte škoricou a pridaním štipky soli.
V inej míse zmiešajte múku s práškom do pečiva. Zmes múky potom prilejte k vajíčkovej zmesi a stále miešajte. Nakoniec pridajte nakrájané jablká a dôkladne premiešajte, aby sa jablká obalili v ceste.
Cesto potom vylejte do pripraveného plechu a pečte 45-50 minút, kým koláč nezíska zlatohnedú farbu. Po vychladnutí ho posypte práškovým cukrom a podávajte ako chutný dezert. Vaši hostia určite ocenia túto šťavnatú a lahodnú maškrtu!