Potřebujete návod na lahodný koláč s kyslou smotanou v slovenskom štýle? Tu je:
Suroviny:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla alebo margarínu
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- šťava z dvoch citrónov
- 250 g kyslej smotany
Šťavnatý koláč s kyslou smotanou
Návod:
- Najprv sa zamerajte na prípravu cesta. V miske spojte múku, maslo, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridajte vajcia a všetko dôkladne premiešajte, až kým nezískate jemné cesto. Následne cesto vyvaľkajte a vložte do formy, ktorú ste vopred vymazali a vysypali.
- Citróny prerežte na polovice a vyžmýkajte z nich šťavu. Tú potom rozotrite na cesto. Pre intenzívnejšiu citrónovú chuť môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú kôru.
- Po celej ploche cesta rovnomerne natrite kyslú smotanu. Uistite sa, že smotana je dobre rozprestretá.
- Koláč vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte približne 30 minút, alebo pokiaľ sa povrch nezafarbí do zlatova.
- Akonáhle je koláč upečený, nechajte ho vychladnúť a potom ho môžete servírovať. Môžete ho posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť plátkami citrónu, ak máte chuť.
Prajem vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, kľudne sa opýtajte.