Sterilizovaná fazuľa v slanom náleve

Sterilizovaná fazuľa v slanom náleve …

Ingrediencie:

Na ražniči:

  • 500 g bravčového alebo kuracieho mäsa (napríklad rebrá, stehná)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 papriky (červená, zelená, žltá)
  • 200 g šampiňónov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana alebo tymiánu
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky

Na zemiaky:

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Kuracie mäso s broskyňou a omáčkou

Čítať viac »

  • 800 g zemiakov
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Čerstvý rozmarín alebo tymián (voliteľne)

Sterilizovaná fazuľa v slanom náleve - 2

Postup:

  1. Príprava mäsa:
    • Mäso umyjeme a nakrájame na kocky alebo prúžky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Papriky a šampiňóny rozkrájame na väčšie kusy.
  2. Marinovanie:
    • V miske spojíme olivový olej, mletú papriku, soľ, čierne korenie, oregano a sójovú omáčku. Pridáme nakrájané mäso, cibuľu a cesnak. Dôkladne premiešame a necháme marinovať minimálne 30 minút (najlepšie cez noc v chladničke).
  3. Príprava zemiakov:
    • Zemiaky ošúpeme a rozrežeme na štvrtiny alebo polovice. V miske ich kombinujeme s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a bylinkami (ak ich používate).
  4. Pečenie:
    • Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech rozmiestnime zemiaky na jednu stranu a marinované mäso spolu s paprikami a šampiňónmi na druhú stranu. Môžeme pridať aj kúsky masla na zemiaky pre lepšiu chuť.
  5. Pečieme:
    • Plech vložíme do prehriatej rúry a pečieme približne 40-50 minút, kým sú zemiaky zlatisté a mäso poriadne upečené. Počas pečenia môžeme občas premiešať, aby sa ingrediencie rovnomerne prepekli.
  6. Podávanie:
    • Hotové ražniči so zemiakmi servírujeme teplé, môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo rozmarín.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Slavka35 píše:

    Vyzera to jednoducho a chutne. Urcite vyskusam!

  2. Bartolomej87 píše:

    Dakujem za recept! Fazuľa je skvelá surovina, rada ju využívam v kuchyni.

  3. Gsidor píše:

    Vyzera to jednoducho, určite to skúsim!

  4. Durica Oto píše:

    Tento recept mi pripomína detstvo, určite vyskúšam!

  5. Stalianova píše:

    Fazuľa je moja obľúbená príloha, vďaka za recept!

  6. Duris Emanuel píše:

    Skvelý nápad s fazuľou, ďakujem za inšpiráciu!

  7. Rkorec píše:

    Naozaj chutné a zdravé jedlo, pevne verím, že si užijem tento recept.

  8. Nmalikova píše:

    Vyzera to ako super recept, ďakujem za zverejnenie!

  9. Polakova Sidonia píše:

    Určite skúsim tento recept, vyzerá to veľmi chutne a zdravo.