Stroganov z morčacích prsíček je lahodné jídlo, které si můžete připravit i na Slovensku. Zde je recept:
Suroviny:
- 500 g morčacího masa, nakrájeného na malé kousky
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 200 g šampiňonů, nakrájených na plátky
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce oleje na smažení
- Sůl a pepř podle chuti
Stroganov z morčacích prs
Postup:
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte morčací maso a smažte ho, dokud není hotové.
- Přidejte šampiňony a smažte je spolu s masem, dokud nezměknou.
- Přidejte smetanu na vaření, hořčici a promíchejte.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Vařte několik minut, dokud se omáčka nezahustí a všechny přísady se propojí.
- Podávejte s rýží nebo těstovinami a případně ozdobte nasekanou petrželkou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g morčacích prs
- 1 stredná cibuľa
- 250 g žampiónov
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica masla
- 1 čajová lyžička papriky (mletej)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
- Těstoviny alebo ryža na podávanie
Postup:
-
Príprava mäsa:
- Morčacie prsia umyjeme a osušíme. Následne ich nakrájame na tenké prúžky.
-
Cibuľa a žampióny:
- Cibuľu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Žampióny umyjeme a nakrájame na plátky.
-
Smaženie:
- V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejeme olej a maslo. Na horúcom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
- Pridáme morčacie prsia a opekáme, kým sa mäso nezačne sfarbovať.
-
Pridanie žampiónov:
- K morčaciemu mäsu pridáme nakrájané žampióny, osolíme a okoreníme podľa chuti. Smažíme spolu, kým žampióny nezmäknú.
-
Príprava omáčky:
- Do panvice pridáme horčicu a papriku, premiešame. Následne nalievame smotanu na varenie a zamiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili. Necháme omáčku variť na miernom ohni približne 5-10 minút, kým sa jemne zahustí.
-
Podávanie:
- Stroganov podávame horúci, ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou. Najlepšie sa hodí k nemu uvariť cestoviny alebo dusenú ryžu.
Tento recept je skvelý! Morčacie prsia sú veľmi chutné a keď sa spojí so smotanou a žampiónmi, je to jednoducho lahôdka. Určite ho vyskúšam, už sa teším na večeru! Dobrú chuť všetkým!
Wow, toto vyzerá naozaj lákavo! Milujem kombináciu morčacieho mäsa a smotany. Určite to pripravím pre moju rodinu. Ďakujem za recept, už sa neviem dočkať, ako to všetko ochutnám!
Tento Stroganov z morčacích prs je fantastický nápad! Mám rada jednoduché a rýchle recepty, ktoré sú aj chutné. S touto omáčkou si určite pochutnáme. Ďakujem za zdieľanie receptu, už sa naň teším!
Skvelý recept! Morčacie prsia sú veľmi šťavnaté a kombinácia s horčicou a smotanou vytvára úžasnú chuť. Vždy hľadám nové recepty a tento vyzerá ako víťaz. Určite ho vyskúšam čo najskôr!
Na tento recept som natrafil náhodou a musím povedať, že vyzerá jednoducho úžasne! Hlavne kombinácia žampiónov s morčacím mäsom ma veľmi láka. Ďakujem za tip, určite to pripravím na víkend!
Tento stroganov z morčacích prs je skutočne výnimočný! Mám rád jednoduché jedlá s bohatou chuťou. Určite ho vyskúšam zajtra na obed pre celú rodinu. Dobrú chuť aj vám ostatným!
‚Dobrý deň! Tento recept ma zaujal svojou jednoduchosťou a skvelými surovinami. Morčacie prsia milujem a smotana im dodá krémovosť. Už sa teším na výsledok – určite bude delikátne!
‚Tento stroganov je presne to, čo som hľadal pre dnešný obed! Všetky suroviny mám doma, takže niet čo váhať. Urobím ho s rýžou – to bude mňamka!‘
‚Kto by odolal takému lahodnému jedlu? Tento stroganov mi pripadá ako ideálny spôsob, ako prekvapiť rodinu niečím novým. Už teraz mám chuť na varenie!‘
‚Perfektný recept pre každého milovníka morčacieho mäsa! Pridávam do obľúbených a plánujem uvariť tento týždeň. Som si istá, že to bude hit vo všetkých domácnostiach!‘