Natrafił som na vašu požiadavku ohľadom prípravy polievky zo strukovín s quinoou. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Suroviny:
- 1 šálka rôznych strukovín (napr. fazuľa, šošovica, hrach)
- ½ šálky quinoi
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 lyžička tymianu
- soľ a čierne korenie podľa preferencie
- olivový olej
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Polievka zo strukovín s quinoou
Inštrukcie:
- Strukoviny dôkladne opláchnite a namočte do vody na niekoľko hodín. Potom ich sceďte.
- Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu, cesnak, zeler a mrkvu. Osoľte a opečte ich pár minút, až kým sa jemne nepremočia.
- Pridajte namočené a sceďené strukoviny a varte približne 5 minút. Občas premiešajte.
- Pridajte quinou a tymian. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu.
- Znížte teplotu, zakryte hrniec a varte na nízkej teplote okolo 20 – 25 minút, alebo kým sa strukoviny a quinoa nezmäknú. Pravidelne premiešavajte.
- Ochutnajte polievku a pridajte soľ a korenie podľa preferencie.
- Polievku môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať ju teplú.
Dúfam, že vám chutila táto lahodná a zdravá polievka zo strukovín s quinoou! V prípade, že máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.
2) Strukovinová polievka s quinoou
Polievka zo strukovín s quinoou je skvelým spôsobom, ako si užiť zdravé a výživné pokrm. Strukoviny sú mnohými bohaté na proteíny a vlákninu, zatiaľ čo quinoa dodáva množstvo minerálov a vitamínov. Tento recept je jednoduchý a rýchly na prípravu, ideálny pre každého, kto hľadá zdravú alternatívu.
Suroviny potrebné na polievku
Na prípravu polievky zo strukovín s quinoou budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 1 šálka mixu strukovín (cícer, fazuľa a hrach)
- 1/2 šálky quinoi
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 mrkva, nakrájaná na kocky
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 liter zeleninového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu
Pokyny na prípravu
1. V prvom kroku si pripravte strukoviny. Môžete ich namočiť na niekoľko hodín alebo ich variť priamo. Potom ich uvarte v hrnci s vodou.
2. Vo veľkom hrnci na strednej teplote sprarte cibuľu a cesnak, kým nie sú mäkké. Pridajte mrkvu a zemiaky a varte ďalších 5 minút.
3. Potom pridajte uvarené strukoviny a quinou do hrnca, nalejte zeleninový vývar a priveďte k varu.
4. Znížte teplotu a nechajte polievku variť 20-30 minút, kým všetky suroviny nebudú mäkké. Ochuťte soľou a korením podľa preferencie.
5. Polievku podávajte teplú, ozdobenú čerstvými bylinkami. Môžete si ju vychutnať ako hlavný chod alebo ako predjedlo.