Pokiaľ ste v hľadaní receptu na chladnú zelenú gazpacho polievku, máme pre vás jednoduchý a osviežujúci recept:
Suroviny:
- 1 uhorka
- 2 kôpky baby špenátu
- 1 zrelé avokádo
- 2 zelené papriky
- 1 zelená paprika, nasekaná na kúsky
- 2 paradajky, nasekané na kusy
- 1 červená cibuľa, pokrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- mätové lístky na ozdobenie
Chladená gazpacho polievka (zelená)
Návod:
- Najprv uhorku a avokádo olúpeme a nakrájame na malé kúsky.
- Baby špenát umyte a zelené papriky pokrájajte.
- Všetky ingrediencie vložte do mixéra.
- Pridajte nakrájanú papriku, paradajky, cibuľu a cesnak.
- Potom zmiešajte limetkovú šťavu a olivový olej.
- Ochutnajte a ak je potrebné, pridajte soľ a čierne korenie alebo iné korenie podľa chuti.
- Všetko dôkladne rozmixujte, aby sa dosiahla hladká konzistencia.
- Zmes prelejte do misiek a servírujte s mätovými lístkami na ozdobenie.
Táto chladená gazpacho polievka je skvelá na horúce letné dni a môže poslúžiť ako samostatný obed alebo osviežujúci predkrm.
2) Studená gazpacho polievka (zelená)
Pokiaľ máte záujem o osviežujúcu polievku v teplých letných dňoch, zelená gazpacho predstavuje ideálnu voľbu. Tato chladná polievka, bohato nabitá čerstvou zeleninou, je nielen chutná, ale aj veľmi jednoduchá na prípravu. Poďte sa spoločne pozrieť na tento skvelý recept, ktorý vás očarí!
Ingrediencie na zelenú gazpacho
Na prípravu tejto vynikajúcej chladenej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 3 zrelé uhorky
- 2 avokáda
- 1 menšiu zelenú papriku
- 1 malú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 ml olivového oleja
- 2 lyžice jablkového octu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
Príprava zelenej gazpacho je rýchla a bezproblémová. Najprv dôkladne umyte všetky zeleninové suroviny. Uhorky a avokáda olúpte a nakrájajte na kocky. Potom v mixéri zmiešajte uhorky, avokáda, zelenú papriku, cibuľu a cesnak. Pridajte zeleninový vývar, olivový olej a jablkový ocot. Mixujte, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu.
Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo viac zeleninového vývaru. Po ochutnaní dochuťte soľou a korením podľa vášho vkusu. Pre extra chuť môžete pridať aj bylinky, ako je bazalka alebo mätu.
Servírovanie gazpacha
Polievku servírujte veľmi chladnú, najlepšie v pohároch alebo misách. Môžete ju ozdobiť plátkami uhorky, avokáda alebo bylinkami. Zelená gazpacho je výbornou voľbou ako predjedlo, alebo ako zdravé občerstvenie. Nezabudnite si užiť osviežujúci zážitok!
Tento recept na zelenú gazpacho polievku je naozaj skvelý! Zelenina je čerstvá a veľmi chutná. Mám rada, ako rýchlo sa dá pripraviť. Ideálne na letné dni, určite vyskúšam! Ďakujem za tip!
Wow, tento recept ma úplne nadchol! Zelená gazpacho je taká osviežujúca a zdravá. Milujem kombináciu avokáda a uhorky. Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím na piknik s priateľmi!
Musím povedať, že tento recept vyzerá úžasne! Rada experimentujem s polievkami a táto zelená gazpacho ma úplne oslovila. Je to zdravé a lahodné jedlo, ktoré si určite zamilujem. Ďakujem za inšpiráciu!
Toto je presne to, čo som hľadala! Osviežujúca zelená gazpacho je ideálna na teplé letné dni. Veľmi sa mi páči jednoduchosť prípravy a množstvo zeleniny v recepte. Určite to skúsim čoskoro!
Recept na zelenú gazpacho polievku ma nadchol! Je super jednoduchý a plný čerstvých surovín. Teším sa na prípravu tejto osviežujúcej polievky pre moju rodinu počas leta. Určite bude úspech!