Studená gazpacho polievka (zelená)

Ak hľadáte recept na studenú zelenú gazpacho polievku, tu je jednoduchý a osviežujúci recept:

Zloženie:

  • 1 uhorka
  • 2 kôpky baby špenátu
  • 1 zrelý avokádo
  • 2 zelené papriky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 2 paradajky, nakrájané na kúsky
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice šťavy z limetky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • mätové lístky na ozdobu

 

Studená gazpacho polievka (zelená)

Postup:

  1. Uhorku a avokádo olúpeme a nakrájame na kúsky.
  2. Nahromadíme baby špenát a pokrájame zelené papriky.
  3. Všetky prísady vložíme do mixéra.
  4. Pridáme nakrájanú papriku, paradajky, cibuľu a cesnak.
  5. Primiešame šťavu z limetky a olivový olej.
  6. Ochutíme soľou a čiernym korením, prípadne pridáme ďalšie korenie podľa chuti.
  7. Všetko dôkladne rozmixujeme, až kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.
  8. Zmes prelejeme do misiek a podávame s mätovými lístkami na ozdobu.

Táto studená gazpacho polievka je ideálna na horúce letné dni a môže byť samostatným obedom alebo osviežujúcim predkrmom.

 

2)

Ak hľadáte osviežujúcu polievku na horúce letné dni, zelená gazpacho je ideálnou voľbou. Táto studená polievka plná čerstvej zeleniny nie je len chutná, ale aj veľmi jednoduchá na prípravu. Poďme sa spoločne pozrieť na skvelý recept, ktorý vás okúzli!

Ingrediencie na zelenú gazpacho

Na prípravu tejto lahodnej studenej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 3 zrelé uhorky
  • 2 avokáda
  • 1 malú zelenú papriku
  • 1 malú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml olivového oleja
  • 2 lyžice jablkového octu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy

Príprava zelenej gazpacho je rýchla a jednoduchá. Najprv si umyte všetky zeleninové ingrediencie. Uhorky a avokáda olúpte a nakrájajte na kocky. Potom v kuchynskom mixéri zmiešajte uhorky, avokáda, zelenú papriku, cibuľu a cesnak. Pridajte zeleninový vývar, olivový olej a jablkový ocot. Mixujte, kým nedosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu.

Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trošku vody alebo viac zeleninového vývaru. Po ochutnaní dochuťte soľou a korením podľa svojich preferencií. Pre extra chuť môžete pridať aj bylinky, ako je bazalka alebo mätu.

Podávanie gazpacha

Polievku podávajte veľmi studenú, ideálne v pohárikoch alebo misách. Môžete ju ozdobiť plátkami uhorky, avokáda alebo bylinkami. Zelená gazpacho je výbornou voľbou ako predjedlo, alebo len tak ako zdravé občerstvenie. Nezabudnite si užiť osviežujúci zážitok!

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Slniečko123 píše:

    Tento recept na zelenú gazpacho polievku je naozaj skvelý! Zelenina je čerstvá a veľmi chutná. Mám rada, ako rýchlo sa dá pripraviť. Ideálne na letné dni, určite vyskúšam! Ďakujem za tip!

  2. ZelenýPohár píše:

    Wow, tento recept ma úplne nadchol! Zelená gazpacho je taká osviežujúca a zdravá. Milujem kombináciu avokáda a uhorky. Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím na piknik s priateľmi!

  3. MiskaŠťastia píše:

    Musím povedať, že tento recept vyzerá úžasne! Rada experimentujem s polievkami a táto zelená gazpacho ma úplne oslovila. Je to zdravé a lahodné jedlo, ktoré si určite zamilujem. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. JasnýDeň píše:

    Toto je presne to, čo som hľadala! Osviežujúca zelená gazpacho je ideálna na teplé letné dni. Veľmi sa mi páči jednoduchosť prípravy a množstvo zeleniny v recepte. Určite to skúsim čoskoro!

  5. KreatívnyKuchár píše:

    Recept na zelenú gazpacho polievku ma nadchol! Je super jednoduchý a plný čerstvých surovín. Teším sa na prípravu tejto osviežujúcej polievky pre moju rodinu počas leta. Určite bude úspech!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *