Studená polievka - Gazpacho

 

Tu je návod na tradičné gazpacho, osviežujúcu polievku z čerstvých rajčín:

Suroviny:

  • 1 kg zrelých rajčín
  • 1 malá paprika (zelená, červená alebo žltá)
  • 1 stredne veľká uhorka
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice octu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Osviežujúca polievka – Gazpacho

Príprava:

  1. Rajčiny umyjeme, olúpeme a vyberieme semená. Nakrájame ich na menšie kúsky.
  2. Papriku umyjeme, odstránime semená a nakrájame na malé kocky.
  3. Uhorku ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  4. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme.
  5. Do mixéra vložíme nakrájané rajčiny, papriku, uhorku, cibuľu a cesnak. Mixujeme, kým nevznikne hladká hmota.
  6. Pridáme olivový olej a ocot. Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením. Prelejeme do misiek a umiestnime do chladničky aspoň na 1 hodinu, aby sa polievka dobre vychladila.
  7. Podávame s kockami chleba alebo krutónmi.

Prajem dobrú chuť!

Studená polievka - Gazpacho-2

Paradajková polievka z kečupu

Paradajková polievka z kečupu

Čítať viac »

2) Studená polievka – Gazpacho

Gazpacho je tradičná studená polievka z Andalúzie, ideálna na leto. Jej osviežujúca chuť a pestrá farebná paleta z čerstvej zeleniny ju robí vynikajúcim jedlom pre každého. Dnes si ukážeme jednoduchý návod, ako pripraviť toto chutné jedlo, ktoré vás nepochybne osvieži.

Ingrediencie na gazpacho

Na prípravu gazpacha budete potrebovať:

  • 4 zrelé rajčiny
  • 1 uhorku
  • 1 paprika (najlepšie červená)
  • 1 malú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 šálky paradajkovej šťavy
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky vínneho octu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Príprava

Príprava gazpacha je rýchla a jednoduchá. Začnite tým, že všetku zeleninu umyjete a nakrájate na menšie kúsky. Do mixéra dajte rajčiny, uhorku, papriku, cibuľu a cesnak. Mixujte, kým nezískate hladkú zmes. Potom pridajte paradajkovú šťavu, olivový olej a vínny ocot. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.

Prelejte gazpacho do misiek a nechajte ho vychladiť v chladničke aspoň na 30 minút. Podávajte s čerstvými bylinkami alebo krutónmi pre extra chrumkavosť. Užite si toto skvelé letné jedlo, ktoré vám dodá energiu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *