Tento je rýchly recept na polievku z brokolice:
Ingrediencie:
- 1 kus brokolice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 šálky zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa vašich preferencií
- olej na varenie
Veľmi rýchla polievka z brokolice
Príprava:
- Brokolicu rozdelte na menšie kusy a cibuľu nasekajte na drobné kocky.
- V hrnci si rozohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu. Nechajte ju dusiť asi 5 minút, až zmäkne a získa zlatistú farbu.
- Pridajte nasekaný cesnak a nechajte variť spolu ďalšie 2 minúty.
- Do hrnca vhoďte nasekanú brokolicu a zeleninový vývar. Dovarte do varu a varte približne 10-15 minút, kým brokolica nezmäkne.
- Všetko mixujte pomocou mixéra, kým nezískate hladkú a krémovú zmes.
- Ochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Servírujte horúcu a môžete ozdobiť čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Týmto spôsobom si rýchlo a jednoducho pripravíte chutnú polievku z brokolice. Prajem dobrú chuť!
2) Super rýchla brokolicová polievka
Ingrediencie:
- 500 g čerstvého brokolice (alebo mrazeného)
- 1 priemerná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
- 200 ml smotany na varenie (alebo rastlinnej smotany)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Štipka muškátového orieška (voliteľné)
- Môžete tiež pridať strúhaný syr na podávanie (napr. parmezán)
Príprava:
-
Príprava ingrediencií: Brokolicu umyte a rozdeľte na menšie ružičky. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na drobno.
-
Opraženie cibule a cesnaku: Na panvici na strednom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a restujte ju 2-3 minúty, kým nebude sklovitá. Následne pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte 1 minútu.
-
Pridanie brokolice: Do panvice vložte rozdelenú brokolicu a dôkladne premiešajte. Krátko orestujte spolu s cibuľou a cesnakom.
-
Varene s vývarom: Prilejte zeleninový vývar (alebo vodu) a priveďte k varu. Potom znížte výkon a varte asi 10-15 minút, kým brokolica nezmäkne.
-
Mixovanie polievky: Po uvarení odstavte polievku z tepla a pomocou ponorného mixéra (alebo stolného mixéra) ju rozmixujte na jemné konzistenciu.
-
Pridanie smotany a dochutenie: Vráťte polievku na sporák, pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Ochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom, ak chcete.
-
Servírovanie: Polievku podávajte horúcu, ozdobenú strúhaným syrom, ak používate.
Tip:
Ak chcete obohatiť polievku o ďalšie chuti, môžete pridať obľúbené bylinky ako petržlen alebo pažítku pri servírovaní!
Prajem dobrú chuť!