Sušené paradajky - nátierka

Ak chcete pripraviť chutnú paradajkovú nátierku, budete potrebovať nasledujúce:

  • 2 veľké paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Sušené paradajky – nátierka

Postup:

  1. Paradajky umyte a nakrájajte na polovice. Odstráňte vnútorné šťavnaté časti paradajok a semená.
  2. Vložte paradajky do mixéra a pridajte strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ a korenie.
  3. Mixujte až do hladka, až kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
  4. V prípade potreby pridajte ďalšie korenie alebo olej podľa chuti.
  5. Nátierku servírujte na čerstvom chlebe alebo pečive a ozdobte čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

2)

Sušené paradajky sú skvelým spôsobom, ako pridať bohatú chuť do rôznych jedál. Či už ich používate v nátierkach, šalátoch, alebo ako prísadu do pasty, ich výrazná chuť a aróma ozvláštnia každý pokrm. Dnes si pripravíme chutnú nátierku zo sušených paradajok, ktorá si získa srdcia vašich hostí.

Ingrediencie na nátierku

Pripravte si nasledovné suroviny:

  • 200 g sušených paradajok
  • 100 g krémového syra
  • 50 g parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice čerstvého bazalkového lístia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup na prípravu nátierky

Začnite tým, že sušené paradajky namočíte do horúcej vody na približne 20 minút, aby zmäkli. Potom ich sceďte a nechajte odkapať. V mixéri zmiešajte zmäknuté paradajky, krémový syr, strúhaný parmezán, olivový olej a cesnak. Mixujte na hladkú masu.

Po dosiahnutí požadovanej konzistencie pridajte nakrájanú bazalku a dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti. Ak je nátierka príliš hustá, môžete pridať ešte trochu olivového oleja alebo vody na zjemnenie.

Hotovú nátierku podávajte s chlebom, toastmi alebo čerstvou zeleninou. Takáto nátierka nielenže skvele chutí, ale aj pôsobí na pohľad a určite prinesie nové vylepšenie do vašich raňajok či večerných posedení.

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Maruška92 píše:

    Veľmi zaujímavý recept, musím ho skúsiť!

  2. LuckyOne píše:

    Nátierka vyzerá veľmi chutne, pekne ozdobená bazalkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *