Tu je recept na vynikajúcu pomazánku z paradajok so sušenými variantmi:
Ingrediencie:
- 150 g sušených paradajok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej oregana
Pomazánka so sušenými paradajkami
Postup prípravy:
- Sušené paradajky ponorte do teplej vody a nechajte ich nasiaknuť približne 15 minút, aby zmäkli. Potom ich starostlivo opláchnite a nakrájajte na malé kúsky.
- Olúpte cibuľu a cesnak a nasekajte ich na jemno.
- V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Do hrnca pridajte nakrájané sušené paradajky a varte na strednom ohni približne 10 minút, kým paradajky nezmäknú.
- Odstráňte nádobu z ohňa a nechajte zmes vychladnúť. Potom ju preložte do mixéra a mixujte, až kým nebude hladká.
- Vložte pomazánku naspäť do hrnca a opäť ju zohrejte na strednom plameni. Podľa chuti pridajte soľ, korenie, bazalku a oregano. Varíte ešte pár minút, aby sa chute spojili.
- Ochutnajte a v prípade potreby pridajte viac korenia.
- Hotovú pomazánku môžete podávať s čerstvým chlebom, pečivom alebo ju využiť ako prísadu k rôznym jedlám.
Prajem dobrú chuť!
2) Sušené paradajky – pomazánka ako ju len ja pripravujem
Sušené paradajky sú skvelou súčasťou mnohých pokrmov, vrátane lahodných pomazánok. Ich bohatá chuť a aróma dodávajú jedlám výnimočnosť. V tomto recepte si ukážeme, ako pripraviť jedinečnú pomazánku z týchto obľúbených sušienok, ktorá je ideálna na chlieb, krekry alebo ako dip pre zeleninu.
Na prípravu tejto chutnej pomazánky si pripravte:
- 150 g sušených paradajok v oleji
- 100 g jemného syra (napríklad feta)
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ šálky gréckeho jogurtu
- 1 PL citrónovej šťavy
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- Čerstvé bylinky (napríklad bazalku alebo petržlen)
Postup prípravy pomazánky
1. Sušené paradajky sceďte z oleja a nakrájajte ich na menšie kúsky.
2. Na panvici na strednom ohni krátko opražte cesnak, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Dávajte pozor, aby sa nepripálil.
3. V mixéri kombinujte sušené paradajky, opražený cesnak, smotanový syr a grécky jogurt, až kým nezískate hladkú konzistenciu.
4. Pridajte citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dobre zamiešajte a ochutnajte.
5. Nakoniec vmiešajte nasekané bylinky pre osviežujúcu chuť.
Pomazánka zo sušených paradajok je ideálna na servírovanie na sviatkoch alebo ako rýchly snack. Vychutnajte si jej jedinečnú chuť a zdieľajte ju s rodinou a priateľmi!