Sušené paradajky - pomazánka

Tu je recept na vynikajúcu pomazánku z paradajok so sušenými variantmi:

Ingrediencie:

  • 150 g sušených paradajok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej oregana

 

Pomazánka so sušenými paradajkami

Postup prípravy:

  1. Sušené paradajky ponorte do teplej vody a nechajte ich nasiaknuť približne 15 minút, aby zmäkli. Potom ich starostlivo opláchnite a nakrájajte na malé kúsky.
  2. Olúpte cibuľu a cesnak a nasekajte ich na jemno.
  3. V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Do hrnca pridajte nakrájané sušené paradajky a varte na strednom ohni približne 10 minút, kým paradajky nezmäknú.
  5. Odstráňte nádobu z ohňa a nechajte zmes vychladnúť. Potom ju preložte do mixéra a mixujte, až kým nebude hladká.
  6. Vložte pomazánku naspäť do hrnca a opäť ju zohrejte na strednom plameni. Podľa chuti pridajte soľ, korenie, bazalku a oregano. Varíte ešte pár minút, aby sa chute spojili.
  7. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte viac korenia.
  8. Hotovú pomazánku môžete podávať s čerstvým chlebom, pečivom alebo ju využiť ako prísadu k rôznym jedlám.

Prajem dobrú chuť!

 

Sušené paradajky - pomazánka - 2

2) Sušené paradajky – pomazánka ako ju len ja pripravujem

Sušené paradajky sú skvelou súčasťou mnohých pokrmov, vrátane lahodných pomazánok. Ich bohatá chuť a aróma dodávajú jedlám výnimočnosť. V tomto recepte si ukážeme, ako pripraviť jedinečnú pomazánku z týchto obľúbených sušienok, ktorá je ideálna na chlieb, krekry alebo ako dip pre zeleninu.

Na prípravu tejto chutnej pomazánky si pripravte:

Ako uskladniť kukuricu v mrazničke?

Ako uskladniť kukuricu v mrazničke?

Čítať viac »

  • 150 g sušených paradajok v oleji
  • 100 g jemného syra (napríklad feta)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ šálky gréckeho jogurtu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Čerstvé bylinky (napríklad bazalku alebo petržlen)

Postup prípravy pomazánky

1. Sušené paradajky sceďte z oleja a nakrájajte ich na menšie kúsky.

2. Na panvici na strednom ohni krátko opražte cesnak, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Dávajte pozor, aby sa nepripálil.

3. V mixéri kombinujte sušené paradajky, opražený cesnak, smotanový syr a grécky jogurt, až kým nezískate hladkú konzistenciu.

4. Pridajte citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dobre zamiešajte a ochutnajte.

5. Nakoniec vmiešajte nasekané bylinky pre osviežujúcu chuť.

Pomazánka zo sušených paradajok je ideálna na servírovanie na sviatkoch alebo ako rýchly snack. Vychutnajte si jej jedinečnú chuť a zdieľajte ju s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Peaches55 píše:

    Dobre recept, vyskúšam určite!

  2. SneakyFox píše:

    Tento recept vyzerá super, mám rada paradajky!

  3. JollyRancher píše:

    Nikdy som nevedel/a, čo robiť so sušenými paradajkami, vďaka za skvelý nápad!

  4. SpeedyPanda píše:

    Tak chutné! Mám chuť to hneď vyskúšať.

  5. CurlyTop píše:

    Nemôžem sa dočkať, kedy si to dám k pečivu. Ďakujem za tip!