Syrová roláda

Na „Syrovú roládu,“ chutnú slovenskú syrovú pochúťku:

Ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 150g nastrúhaného syra (najlepšie mix cheddaru a švajčiarskeho syra)
  • 100g strúhanky
  • 200g plátkov šunky
  • 1 polievková lyžica masla
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Syrová roláda

Postup:

  1. Najskôr si predhriate rúru na 180°C.
  2. V priestrannej mise oddelte bielky od žĺtkov.
  3. V inej miske zmiešajte žĺtky s nastrúhaným syrom. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. V ďalšej nádobe vyšľahajte bielky na tuhú penu.
  5. Opatrne vmiešajte vyšľahané bielky do syrovej zmesi.
  6. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite syrovú zmes.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 10-12 minút, kým zmes stuhne a jemne sa zafarbenie.
  8. Medzitým rozpustite maslo na panvici na strednom ohni. Pridajte strúhanku a opražte ju do zlatista.
  9. Vyberte syrovú placku z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť.
  10. Na teplý syr rozložte plátky šunky tak, aby pokrývali celú plochu.
  11. Opečenou strúhankou rovnako posypte aj šunku.
  12. Opatrne zrolujte syr so šunkou do pevného valca, začínajúc na jednom konci.
  13. Roládu pevne zabalte do alobalu a nechajte ju chladnúť v chladničke minimálne 2 hodiny.
  14. Po vychladení odoberte alobal a nakrájajte Syrovú roládu na jednotlivé kusy.
  15. Servírujte vychladené ako predjedlo alebo ľahký obed.

Prajem vám dobrú chuť pri príprave Syrovej rolády!

Poznámka: Do syrovej zmesi môžete pridať aj bylinky či korenie podľa vlastného vkusu pre ešte bohatšiu chuť.

 

Syrová roláda - 2

Koľko kcal má obed?

Koľko kcal má obed?

Čítať viac »

2) Syrová roláda

Ingrediencie:

  • 200 g syra Philadelphia (alebo iného krémového syra)
  • 150 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda), nastrúhaného
  • 100 g šunky alebo salámy, nakrájanej na malé kúsky
  • 1/2 pohára kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • soľ a korenie podľa chuťových preferencií
  • čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka na dekoráciu
  • tortilly alebo plátky tortily na obalenie

Postup:

  1. Príprava plnky:

    • V mise spojte syrokrém Philadelphia, nastrúhaný tvrdý syr, nakrájanú šunku, kyslú smotanu a pretlačený cesnak.
    • Pridajte mletú papriku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky prepojili a vytvorili hladkú plnku.
  2. Príprava rolády:

    • Na rovnej ploche (napríklad kuchynskej doske) rozložte plátky tortily.
    • Na každý plátok tortily naneste rovnomernú vrstvu syrovej plnky.
  3. Rolovanie:

    • Opatrne zrolujte tortilu od jedného okraja k druhému, aby ste vytvorili roládu. Dajte pozor, aby plnka nevytiekla.
    • Zrolované tortily zabaľte do potravinovej fólie a dajte ich do chladničky na minimálne 1 hodinu (ideálne cez noc), aby dobre stuhli.
  4. Podávanie:

    • Po vychladení roládu vyberte z fólie a nakrájajte na kolieska.
    • Umiestnite na servírovaciu misku a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
  5. Odporúčanie:

    • Syrová roláda je vynikajúca ako občerstvenie na párty, rodinné oslavy alebo ako súčasť studeného bufetu. Môžete ju servírovať aj s chlebom alebo ako časť šalátu.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *