Syrová roláda bez vaľkania

Samozrejme! Prinášam ti recept na syrovú roládu bez vaľkania v slovenčine:

Prísady:

  • 4 bielky
  • 4 žĺtky
  • 100 g obyčajného cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička kakaa
  • 250 g tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g jahôd (alebo iného ovocia podľa tvojho výberu)

 

Syrová roláda bez vaľkania

Postup:

  1. Na začiatku si pripravíme cesto. Do väčšej misy vymiešaj bielky so štipkou soli, kým nevytvoria tuhý sneh.
  2. Postupne pridávaj žĺtky a obyčajný cukor, a miešaj, kým sa všetko dobre nespojí.
  3. Ďalej pridaj múku a kakao a jemne premiešaj, aby cesto nezhrublo.
  4. Potom vylij zmes na plech vyložený papierom na pečenie a rozotri ju rovnomerne do tenkej vrstvy.
  5. Plech s cestom vlož do predhriatej rúry na 180 °C a peč približne 10 – 12 minút, kým sa cesto upečie.
  6. Upečené cesto vyber z rúry a nechaj ho úplne vychladnúť.
  7. Počas chladenia priprav plnku. V miske zmiešaj tvaroh, smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilkový cukor, aby vznikla hladká zmes.
  8. Na vychladnuté cesto nanes tenkú vrstvu plnky.
  9. Ovocie (napr. jahody) nakrájaj na malé kúsky a rozmiestni ich po celej ploche cesta.
  10. Za pomocou papiera na pečenie opatrne zroluj cesto do rolády.
  11. Roládu vlož do chladničky a nechaj ju tam stuhnúť aspoň hodinu.
  12. A je to hotové! Po chladnutí môžeš syrovú roládu krájať a servírovať.

Ak máš ďalšie otázky alebo potrebuješ ďalšiu pomoc, neváhaj sa pýtať!

 

Syrová roláda bez vaľkania - 2

2) Syrová roláda bez vaľkania

Ingrediencie:

  • 200 g tvrdého syra (napr. Edam, Gouda alebo parmezán)
  • 150 g čerstvého syra (napr. Lučina alebo Philadelphia)
  • 100 g nastrúhanej mrkvy
  • 50 g olív (môžu byť aj nakladané)
  • 1 strúčik cesnaku (podľa chuti)
  • 1-2 polievkové lyžice majonézy alebo jogurtu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen, pažítka) na ochutenie
  • Paprika alebo iná farebná zelenina na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava syra: Tvrdý syr nastrúhaj na jemnom strúhadle. Zmiešaj ho s čerstvým syrom a dôkladne premiešaj, aby sa zmes spojila.

    Ako pripraviť encián na panvici?

    Ako pripraviť encián na panvici?

    Čítať viac »

  2. Pridanie zeleniny: Do syrovej zmesi pridaj strúhanú mrkvu a nasekané olivy. Ak máš rád cesnak, pridaj aj prelisovaný strúčik. Všetko dôkladne premiešaj.

  3. Dochutenie: Zmes ochuť soľou, čiernym korením a bylinkami podľa vlastnej preferencie. Na záver primiešaj majonézu alebo jogurt, aby zmes získala krémovejšiu konzistenciu.

  4. Tvorba rolády: Na pečiaci papier rozotri syrovú zmes do obdĺžnika, približne 1 cm hrubého. Pomôž si stierkou alebo vytiahnutím, aby bol povrch rovnomerný.

  5. Zrolovanie: Pomocou papiera zroluj zmes do rolády. Snaž sa, aby bola roláda kompaktná. Zaviaž alebo zabal do potravinovej fólie.

  6. Chladenie: Roládu nechaj v chladničke minimálne 2 hodiny, aby stuhla a nadobudla pekný tvar.

  7. Podávanie: Po vychladení roládu opatrne rozbaľ a nakrájaj na plátky. Môžeš ju podávať s chlebom alebo krekrami, ozdobenú nakrájanou paprikou alebo čerstvými bylinkami.

Tipy:

  • Do zmesi môžeš pridať aj iné ingrediencie, ako sú nasekané orechy alebo sušené paradajky, podľa svojich chutí.
  • Roláda sa hodí ako predjedlo na oslavy alebo ako snack na rodinné stretnutia.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *